Mai mulţi secretari de stat ai ALDE au fost eliberaţi din funcţii de către premierul Viorica Dăncilă, în condiţiile în care premierul a relatat că sunt şi reprezentanţi ai ALDE care şi-au exprimat dorinţa de a rămâne în Executiv, în pofida deciziei partidului privind retragerea de la Guvernare. De asemenea, a fost eliberată din funcţie, la cerere, şi Andreea Lambru, secretarul general adjunct al Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform deciziilor publicate în Monitorul Oficial, au fost eliberaţi din funcţie, Maria Magdalena Grigore (MAE), Silviu-Dănuţi Măcuţă (Ministerul Cercetării) şi Cezar Caleap (Ministerul Fondurilor Europene).

Decizii similare au fost luate, la cerere, pentru Andreea Lambru - secretar adjunct al Guvernului, Eleodor-Mihai Mandre (Ministerul Finanţelor), Ionel Muscalu (Ministerul Muncii), Iulian Octavian Stana (Ministerul Mediului).

De asemenea, vor mai pleca din Guvern  Petre Ionel, vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat la Agenţia Naţională pentru Arii Protejate şi Adrian Vlad Chioţan - preşedinte cu rang de secretar de stat la Agenţia Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

La începutul acestei săptămâni, alţi cinci secretari de stat ai ALDE au fost eliberaţi din funcţie de către premierul Dăncilă: Marius Dumitraşcu - Ministerul Energiei, Mihai Huzău - Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian - Ministerul Culturii, Vasile Guşatu  - Autoritatea de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, Cladiu-Sorin Roşu-Mareş  - Ministerul Agriculturii.

Săptămâna trecută, Viorica Dăncilă anunţa că secretari de stat de la ALDE nu au vrut să îşi dea demisia şi vor să rămână alături de PSD.

Ea s-a referit la un secretar de stat de la Apărare şi la un secretar de stat de la MAE, care au contactat-o şi i-au spus că nu vor să plece din Guvern.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, în 26 august, că ALDE se retrage de la guvernare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.