Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1, susţine că liberalii trebuie să vină cu candidaţi propriii la toate primăriile de sector şi la Primăria Capitalei. Sebastian Burduja propune ca partidele de dreapta să organizeze o confruntare internă în Bucureşti pentru a stabili candidatul la primăria generală. Întrebat ce-i reproşează lui Nicuşor Dan, liderul PNL Sector 1 a răspuns: ”Lentoarea proiectelor. Are mai puţin de 2 km de reţea de termoficare reabilitaţi pe fonduri europene”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Perspectiva mea e că PNL trebuie să aibă candidaţi propriii la toate primăriile de sector şi la Primăria Generală”, a spus Sebastian Burduja la Prima TV. 
 
Întrebat dacă, pe cale de consecinţă, PNL nu-l mai susţine pe Nicuşor Dan pentru încă un mandat, Sebastian Burduja a răspuns: ”Din perspectiva mea. Avem mult prea mulţi primari care au reuşit performanţe extraordinare în comunităţile lor - şi nu sunt cuvinte  mari. Aţi fost la Oradea, aţi fost la Cluj, aţi fost la Reşiţa, la Piatra-Neamţ”. 
 
Sebastian Burduja a fost atenţionat că, în Bucureşti, PNL are doar un primar din şapte - Ciprian Ciucu la Sectorul 6. 

”Asta nu înseamnă că nu trebuie să venim cu o ofertă proprie. Avem acest avantaj al primarilor liberali care au demonstrat. Ar fi culmea să laşi principalul motor economic al ţării - care are un PIB per capita ajustat la puterea de cumpărare mai mare decât Madrid, Berlin şi decât toate celelalte capitale central-est europene, dar arată mult mai rău decât alte metropole - ar fi culmea să mergi pe mâna unui alt candidat, cu atât mai mult cu cât acesta n-a demonstrat”, a continuat liberalul. 
 
Sebastian Burduja a propus ca partidele de dreapta să facă alegeri primare astfel încât să fie desemnat candidatul cu cele mai mari şanse pentru Primăria Capitalei. 
 
”Dreapta să facă alegeri primare, domnul Nicuşor Dan n-ar trebui să fugă de chestiunea asta. Haideţi, domnule, să ne prezentăm argumentele în faţa bucureştenilor!  Cine are viziunea ce mai bună pentru oraş? De ce ar fugi Nicuşor Dan de această provocare? Şi într-un singur tur, PNL are capacitatea să câştige Primăria Generală”, a explicat Burduja. 
 
Întrebat dacă e posibil să candideze la Primăria Capitalei din partea PNL, Sebastian Burduja nu a respins acest scenariu. 
 
”Nu m-am dat niciodată la o parte din faţa unei competiţii electorale. La Neamţ am candidat independent şi am luat cel mai bun scor din ţară în 2016. N-am intrat în Parlament, dar patru luni am muncit efectiv stradă cu stradă, bloc cu bloc, uşă cu uşă. Aşa se câştigă o campanie, să poţi să înţelegi problemele oamenilor din teren şi să poţi să le câştigi încrederea. E un lucru cumplit de greu. Bucureştenii s-au ars primar după primar, experienţă după experienţă. Chiar cred că e nevoie de altceva pentru Bucureşti”, a spus liderul PNL Sector 1. 
 
Întrebat dacă ar vota-o pe  Gabriela  Firea pentru Primăria Capitalei, Sebastian Burduja a răspuns: ”N-am văzut să-şi fi anunţat candidatura. Eu n-am votat-o niciodată pe doamna Firea”. 
 
Sebastian Burduja a mai fost întrebat ce-i reproşează lui Nicuşor Dan după trei ani de mandat ca primar general. 
 
”Lentoarea proiectelor. Are mai puţin de 2 km de reţea de termoficarea reabilitaţi pe fonduri europene. E păcat să foloseşti surse de la buget când aveai în POIM sute de milioane de euro şi ai criticat administraţia anterioară, pe bună dreptate, că n-a accesat acele fonduri. 2 km - aceasta este cifra pe termoficare reabilitaţi din POIM”, a răspuns Burduja. 
 
Liderul PNL Sector 1 susţine că acasă are apă caldă datorită centralei de apartament, însă la sediul partidului şi la cabinetul parlamentar e racordat la reţeaua publică de termoficare şi ştie „ce înseamnă să n-ai apă caldă”. 
 
”Am centrală de apartament. La cabinetul parlamentar şi la sediul partidului am racordul la termoficare, ştiu ce înseamnă să n-ai apă caldă. În 2023, bucureştenii ar trebui să aibă altfel de probleme, nu faptul că stau ore în şir în trafic, că se trezesc dimineaţă şi când dau drumul la duş apa e gheaţă. Pur şi simplu nu e o viaţă civilizată. Dacă am fi într-o ţară din regiunea sub-sahariană sau într-un oraş fără perspective de dezvoltare, aş înţelege. Dar să ai motorul principal al economiei, jumătate din PIB-ul României (Bucureşti şi zona limitrofă) şi să nu reuşeşti să rezolvi probleme de secol XIX sau XX este mare păcat. Cred că ţine de competenţă, de implicare - şi asta pot să-i reproşez actualului primar general. Să iasă din bin birou, efectiv! Eu m-am dus şi am văzut cu ochii mei cum funcţionează un CET - CET Sud, cel mai mare CET din Europa. Funcţionează cu echipamente de acum 60 de ani. Este realmente un miracol că datorită acelor oameni care ştiu exact unde să întoarcă cheia şi ce şurub să mai strângă, CET-ul livrează căldură şi apă caldă pentru bucureşteni”, a conchis Burduja. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.