Ministrul Energiei, Virgil Popescu, cel care ocupă şi funcţia de preşedinte al PNL Mehedinţi, a reacţionat în urma unui scandal izbucnit la Orşova, între primar şi viceprimar. Viceprimarul Bogdan Duică a fost trimis să lucreze într-un birou insalubru, într-o grădiniţă nefuncţională pentru ”a fi mai ancorat în realitate”. Virgil Popescu afirmă că gestul primarului denotă lipsă de caracter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Gestul <copilăresc>, dar incalificabil al primarului din Orşova denotă lipsa de caracter. Mutarea viceprimarului într-un <birou> insalubru, dintr-o toană, a unui primar răzbunător o calific că fiind o acţiune intolerabilă. Aş dori să îi transmit edilului că Primăria nu este <moşia lui>,  iar el nu este stăpân. A primit votul cetăţenilor să administreze oraşul, nu să se răzbune. Şi îi reamintesc că şi viceprimarul Bogdan Duică a fost ales de orşoveni, deci are legitimitatea necesară să le reprezinte interesele. Aşa că bătaia de joc nu îşi are locul! Să va fie ruşine pentru ceea ce aţi făcut!  Să luaţi urgent măsuri pentru a repara această greşeală, care nu face cinste oraşului al cărui primar sunteţi!”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Virgil Popescu. 

Potrivit presei locale, viceprimarul Bogdan Duică (PNL) îşi desfăşoară activitatea, de aproximativ o lună, într-un birou insalubru, plin de igrasie, într-o clădire nefuncţională, din 1968, a unei foste grădiniţe, iar atribuţiile sale sunt gestionarea câinilor fără stăpân. 

Primarul Marius Stoica a explicat că viceprimarul nu era ”ancorat în realitate”. 

”Este adevărat că domnul viceprimar nu îşi mai desfăşoară activitatea în primărie şi asta pentru că am constatat că cetăţenii vin cu solicitări, iar domnul viceprimar trebuie să fie mai profund ancorat în realitate. Astfel, am dispus ca dumnealui să îşi desfăşoare activitatea într-o locaţie din afara primăriei. I-am oferit un birou într-o grădiniţă, care are condiţiile necesare: i-am pus internet, i-am dus calculator, imprimantă, are cablu tv. Are condiţii suficient de bune pentru a-şi desfăşura atribuţiile pe care i le-am delegat. Dacă dumnealui este nemulţumit, este problema dumnealui. Oricum, activitatea dumnealui este una care lasă de dorit. Ori nu cunoaşte legea, ori nu vrea să recunoască, însă, în conformitate cu prevederile Codului Administrativ, trebuie să ştie că viceprimarul se subordonează primarului. Sunt foarte nemulţumit de activitatea dumnealui”, a declarat Marius Stoica, primarul Orşovei, pentru RTS- Radioteleviziunea Severin. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.