Liderul USR Dacian Cioloş, fost lider PLUS, ar fi ameninţat joi seară, în contextul scandalului din partid, că, în cazul în care Biroul Politic al USR nu îi aprobă planul de reformă, reface PLUS şi va avea grupuri parlamentare separate la Cameră şi la Senat, afirmă surse din cadrul formaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform surselor citate, Cioloş a susţinut că poate avea grupuri parlamentare separate în ambele Camere, contând pe 8 senatori şi 17 deputaţi.

În prezent, grupul USR numără 55 de deputaţişi 25 de senatori.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, nemulţumit că nu se poate impune în partid pentru că nu are majoritate în forurile de conducere, a propus, în şedinţa de joi a partidului, un program politic cu numeroase modificări. El a afirmat că, dacă programul nu va fi votat, va demisiona din funcţie. Cioloş şi-a anunţat colegii că va supune proiectul votului Biroului Politic în cursul zilei de luni.

Ulterior şedinţei, între Dan Barna şi Dacian Cioloş a existat un schimb de mesaje pe grupurile interne. Barna îl acuză pe Cioloş de iresponsabilitate şi că aruncă partidul în aer în lupta pentru putere, în schimb Cioloş afirmă că funcţia de preşedinte al USR este mai degrabă decorativă, iar promisiunea sa a fost de a dezvolta partidul. Cioloş le atrage atenţia colegilor că USR nu este pregătit pentru alegerile din 2024, fiind ”departe de a fi un partid capabil de a creşte electoral”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.