Rovana Plumb, care a condus organizaţia judeţeană PSD Dâmboviţa de la sfârşitul anului 2018, după ce fostul lider al filialei judeţene, Adrian Ţuţuianu, a fost exclus din partid, a pierdut alegerile interne pentru preşedinţia filiale judeţene Dâmboviţa, în această funcţie fiind ales deputatul Corneliu Ştefan. Votul a fost dat în cadrul unei conferinţe în care Plumb a fost dur criticată pentru modul în care a condus filiala şi pentru lipsa de implicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
După numărarea voturilor Rovana Plumb a obţinut peste 70 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Corneliu Ştefan, a obţinut aproape dublu. Preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a fost ales senatorul Titus Corlăţean.
Votul a fost dat la finalul unor dezbateri la începutul cărora preşedintele interimar al PNL a cerut să nu existe atacuri la persoană, dar în care fosta conducere a fost aspru criticată pentru lipsa de implicare. Fără a i se pronunţa numele, Rovanei Plumb şi echipei care a susţinut-o pe aceasta li s-au adus acuzaţii de nepotism, lipsă de implicare şi de dezbinare a social-democraţilor dâmboviţeni.
„A fost o competiţie normală, au existat şi alături, dar nu la persoană, au fost viziuni diferite şi, repet, părerea mea, balanţa a fost înclinată de echipa locală, dorinţa locală de a fi reprezentaţi primarii, delegaţii, de nişte oameni care stau zi de zi în acest judeţ” a declarat Marcel Ciolacu la finalul conferinţei de alegeri. 
”Rămân în continuare aceeaşi şi de la Bruxelles voi face tot ceea ce îmi este în putinţă în aşa fel încât să facem ceea ce trebuie pentru ţara noastră, pe cae o iubesc enorm” a spus Plumb, 
La sfârşitul anului 2018 Adrian Ţuţuianu, care a condus timp de mai mulţi ani PSD Dâmboviţa, perioadă în care filiala judeţeană a câştigat în repetate rânduri alegerile, a fost exclus din partid după ce în spaţiul public au apărut înregistrări în care liderul de la acea vreme al PSD Dâmboviţa critica conducerea partidului. Ţuţuianu afirma, printre altele, că nu este normal ca PSD să aibă un lider care „să nu poată ieşi printre oameni”, referindu-se la Liviu Dragnea. 
După excluderea lu Adrian Ţuţuianu din PSD, preşedinţia organizaţiei judeţene Dâmboviţa a fost preluată de către Rovana Plumb.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.