Nicolae Robu a câştigat detaşat alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Timiş, cu 255 de voturi, în timp ce contracandidatul său Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi, a obţinut 142 de voturi. Robu i-a criticat pe primarii liberali care în ultimele luni au făcut opoziţie în partid şi chiar şi-au dat demisiile în bloc din Biroul Politic Judeţean în urma unor discuţii aprinse cu Nicolae Robu. În discursul său rostit după anunţarea rezultatului alegerilor, Robu a vorbit despre un SMS ”de intoxicare” care a circulat vineri seara printre liberali, dar a spus că este deschis colaborării inclusiv cu criticii săi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La conferinţa judeţeană de alegeri a PNL Timiş au fost prezenţi, sâmbătă, peste 400 de delegaţi din judeţ, printre care primari, consilieri locali si judeţeni, parlamentari.

În urma alegerilor, candidatul Nicolae Robu a obţinut 255 de voturi, în timp ce cel de-al doilea candidat, primarul comunei Dudeştii Noi, Alin Nica, a obţinut 142 de voturi. Nouă voturi au fost nule.

Nicolae Robu a criticat o parte dintre primarii liberali, care în ultimele luni au făcut opoziţie în cadrul partidului şi chiar şi-au dat demisiile în bloc din Biroul Politic Judeţean în urma unor discuţii aprinse cu Nicolae Robu.

În discursul său, după anunţarea rezultatului alegerilor, Nicolae Robu a vorbit despre un SMS ”de intoxicare” care a circulat vineri seara printre liberali, dar a spus ca este deschis colaborării inclusiv cu criticii săi.

„Vă mulţumesc din suflet tuturor celor care mi-aţi fost alături, m-aţi votat şi aţi aderat la o platformă cu un set de principii şi o echipă. Bucuria a fost umbrită de atmosfera din PNL, este umbrită de când un număr mic de colegi, dar existent, ne-a făcut viaţa amară săptămână de săptămână, e umbrită de ceea ce azi noapte s-a întâmplat cu SMS-ul de intoxicare. Nu pot să nu spun aceste lucruri, dar spunându-le mai adaug ceva: sper ca aceşti colegi care au dezonorat partidul în acest timp pot fi şi altfel şi de la mine vor găsi toată deschiderea. Eu sunt străin de ideea de ranchiună şi am dovedit-o pe tot parcursul vieţii mele, dar vreau să arăt începând de acum că vom face şi contez pe dumneavoastră, tot ce se regăseşte în platformă. Sunt omul care accepta critici fără nici cea mai mică supărare, dar cu toţii trebuie să avem o conduită care să ne onoreze pe noi şi să onoreze partidul nu să ne decredibilizeze în afara partidului. (...) Fiţi convinşi că vă voi fi preşedinte tuturor”, a spus Nicolae Robu.

Nicolae Robu conduce PNL Timiş din anul 2008. El şi-a dat demisia din funcţie în 2016, în urma alegerilor parlamentare, nemulţumit de rezultatul slab obţinut de liberali. După demisie, Robu a fost lider interimar al liberalilor din Timiş, până la finalul conferinţei de alegeri judeţene care s-a desfăşurat, sâmbătă, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.