Roberta Metsola, preşedinta Parlamentului European a declarat luni, în declaraţiile comune cu preşedintele Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni, că pur şi simplu nu există niciun motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen şi că a îndemnat toţi liderii guvernele Uniunii Europene să îndeplinească promisiunile făcute acestei ţări în urmă cu 11 ani. Ea a mai spus că toate condiţiile pentru aderare sunt îndeplinite, astfel că această chestiune trebuie rezolvată în 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Vreau să fie foarte clar, România aparţine spaţiului Schengen şi noi vom continua să promovăm această chestiune în ciuda întârzierilor şi a dezamăgirii că acest lucru nu s-a întâmplat în 2022”, a spus Roberta Metsola la Palatul Cotroceni. Ea a continuat: ”Am spus şi săptămâna trecută la Consiliul European şi am îndemnat toţi liderii guvernele Uniunii Europene să îndeplinească promisiunile făcute acestei ţări în urmă cu 11 ani. Pur şi simplu nu există niciun motiv justificabil pentru a nu primi România şi Bulgaria în spaţiul Schengen". Preşedintele Parlamentului European a arătat că ”toate condiţiile pentru aderare sunt îndeplinite”. ”Atunci chestiunea trebuie rezolvată şi trebuie să mergem mai departe şi să insistăm ca această chestiune să fie rezolvată în 2023”, a mai completat Metsola.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.