Primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, explică de ce a refuzat să o mai susţină pe Gabriela Firea pentru un al doilea mandat de primar general al municipiului Bucureşti, el explicând că, a avut „percepţia” că aceasta nu conducea, de fapt, Primăria Generală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pot să vă spun cât de poate de direct şi deschis că am muncit mult să ajung aici, mult şi foarte serios, cu eforturi, şi cred că am ajuns într-o zonă în care nu îmi permit să fac decât... să lupt decât pentru obiective în care cred. Atunci când mi se propun obiective în care eu nu cred, nu mă angajez. (...) Am fost blocat foarte tare în multe proiecte, de Primăria Generală sub conducerea fostului primar general. Nu mi s-a spus niciodată că nu sunt susţinut că proiectele nu sunt bune. Pur şi simplu era blocat”, a afirmat Robert Negoiţă într-o emisiune difuzată sâmbătă de Digi 24, întrebat de ce s-a distanţat de fostul primar general Gabriela Firea pe care nu a mai susţinut-o pentru al doilea mandat la Primăria Capitalei. 
Negoiţă susţine că pentru investiţia la un pod a aşteptat un an să obţină autorizaţiile de la Primăria Generală, catalogând situaţia drept „inadmisibilă şi regretabilă, deopotrivă”. 
În plus, Robert Negoiţă a afirmat că nu a „simţit” că Gabriela Firea ar avea o problemă personală cu persoana sa, însă a avut „percepţia” că Gabriela Firea nu conducea, de fapt, Primăria Capitalei. 
„A trecut ceva timp de atunci şi putem privi înapoi raţional şi cât se poate de realist. Da, am avut o relaţie foarte bună cu doamna Gabi Firea, foarte bună,  o respect în continuare ca om, am respectat-o şi o respect ca om, este un foarte bun comunicator, de multe ori mi-a făcut senzaţia că e om de echipă. A avut toată susţinerea mea atunci când a candidat pentru prima dată, dar vă spun cât se poate de direct şi de deschis, mi-a creat această percepţie că, de fapt, nu conduce acea instituţie şi că nu a fost o chestiune personală, ci pur şi simplu lucrurile de întâmplau că aşa se întâmplau ele”, a adăugat Robert Negoiţă. 
Întrebat cine conducea Primăria Generală, edilul sectorului 3 a răspuns că are „propria percepţie despre cum s-au întâmplat lucrurile” în cei patru ani de mandat al Gabrielei Firea.
„Înainte să piardă doamna Firea, relaţia Primărie – Sector 3, instituţională,  colegii pe care îi am în Primărie şi care relaţionează, inevitabil, cu cei din Primăria Generală, mi-au comunicat acest feedback şi anume că relaţiile erau pur şi simplu îngheţate între Primăria de sector 3 şi Primăria Generală. După ce doamna Firea a pierdut alegerile a urmat o perioadă în care lucrurile au intrat într-o oarecare normalitate, iar lucrurile au început încet-încet să-şi revină, blocajele să reapară. Într-adevăr, mulţi directori care au fost şi care au fost puşi într-un anumit fel, de către anumite conjuncturi şi anumite grupuri în continuare sunt acolo. Că mai răspund altor comenzi decât celor normale şi anume de la conducătorul instituţiei, e o chestiune greu de spus din perspectiva mea, cel puţin nu pot să mă pronunţ în acest moment”, a mai afirmat Robert Negoiţă.
Edilul sectorului 3 a vorbit şi despre relaţia cu actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan. 
„Ştiţi cum funcţionează instituţiile: de multe ori, colaborarea între noi nu este la nivelul la care nu ne-am dori, la care ar trebui să funcţioneze, la un nivel măcar de avarie. Din nefericire, şi o spun cu mult regret. Trebuie să lucrăm, să o îmbunătăţim. Lucrăm la chestiunea asta, chiar ieri, pentru prima dată, am avut o întâlnire cu domnul primar general şi am stabilit că peste o săptămână ne reîntâlnim pentru un follow-up şi am speranţe că lucrurile vor începe să se mişte într-o direcţie bună. Mai ales că, trebuie să înţelegem lucrul ăsta, este un primar la primul mandat, primele opt luni, dacă nu mă înşel, sunt cam opt luni de când a devenit primar general, şi are nevoie de ceva timp pentru a înţelege şi a stăpâni totuşi, a conduce efectiv acea instituţie”, a declarat Negoiţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.