Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre proiectul de lege privind introducerea certificatului verde la locul de muncă, că, dacă se va merge cu acest proiect în Legislativ, vom avea o bătălie între drepturi fundamentale, între dreptul la muncă şi dreptul la sănătate. Potrivit senatorului, vaccinarea este soluţia individuală. ”Nu am auzit că cei vaccinaţi nu transmit”, a mai arătat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu cred că măsurile luate pentru combarerea pandemiei se văd deja, sunt la 100.000 de teste pe zi, s-au înfiinţat aceste centre de tratament şi testare, filosofia actualei guvernări s-a bazat pe prevenţie, să facem tot posibilul să nu ajungă oamenii la ATI”, a spus senatorul PSD. 

 

El a precizat că ”vaccinarea este soluţia individuală”. ”Nu am auzit că cei vaccinaţi nu transmit. Fiecare trebuie să înţelegem că este soluţia individuală şi ne protejează. Ne-am angajat în coaliţie ca, pe partea de pandemie, să vorbească cei care se pricep”, a mai afirmat Cazanciuc. 

Senatorul social-democrat s-a referit şi la certificatul verde la locul de muncă, proiect blocat în Parlament. 

”Dacă vreţi să mergem în Parlament cu certificatul verde la locul de muncă, acolo avem o bătălie între drepturi fundamentale, între dreptul la muncă şi dreptul la sănătate”, a spus Cazanciuc, precizând că există riscul să ajungem să nu mai avem cu cine să strângem de exemplu gunoiul de pe stradă, dacă introducem obligativitatea lui în acest sector al salubrităţii şi lumea nu mai vine la muncă. 

”Nu trebuie să mergem cu această retorică”, a spus Robert Cazanciuc, precizând că în Marea Britanie şi Suedia deja se renunţă la certificat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.