Senatorul Robert Cazanciuc (PSD) a declarat marţi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre negocierile pentru aderarea la Schengen, că ”noi putem să fim şmecheri sau smart, iar dacă vom fi smart lumea ne va respecta, dacă vom fi şmecheri, vom rămâne aici, la noi în ogradă”. El a arătat că succesul ridicării MCV a ţinut să formarea acestei coaliţii de guvernare, pentru că şi în MCV şi în Schengen contează un lucru fundamental, şi anume încrederea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şi în MCV şi în Schengen contează un lucru fundamental, încrederea. Au fost formule politice înainte şi nu au reuşit, a fost nevoie de o coaliţie, de câteva angajamente, de decizii asumate transpartinic, cu majoritate largă, pentru ca partenerii europeni să vadă că suntem pe un trend bun”, a spus senatorul PSD.

Robert Cazanciuc a afirmat că ”sunt deja aproape doi ani de zile de decizii şi toată lumea vede că această coaliţie merge mai departe şi au căpătat încredere”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Nu venim cu o agenda ascunsă. Dacă Olanda, Austria sau Suedia au anumite îndoieli la un moment dat privind frontierele, unde noi suntem gardienii frotierelor, trebuie să discutăm cu ei să vedem de unde pornesc aceste neînţelegeri. Nu trebuie să îi blamăm. (..) Poate Olanda nu are ceva cu noi, poate sunt anumite ucruri care trebuie explicate mai bine, poate Austria e o temere pentru migraţia care vine din sud”, a explicat Cazanciu.

Despre faptul că ar trebui să fim egali în UE, Cazanciuc a comentat; ”Noi putem să fim şmecheri sau smart. Dacă vom fi smart lumea ne va respecta, dacă vom fi şmecheri, vom rămâne aici, să spunem la noi în ogradă. Eu nu vreau să rămânem la noi în ogradă, vreau să fim smart şi parteneri egali în Europa, nu pentru că scrie într-o hârtie, ci pentru că voi simţiţi că suntem egalii voştri”. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că Mecanismul de Cooperare Verificare s-a încheiat astăzi pentru ţara noastră, subliniind că avem confirmarea clară că România a făcut reformele necesare pentru consolidarea statului de drept şi s-a înscris pe drumul ireversibil al luptei împotriva corupţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.