RISE Project dezvăluie o discuţie de pe grupul de WhatsApp al PSD din noaptea în care a fost aprobată OUG 13, în cursul căreia Liviu Dragnea cere ca preşedinţii de organizaţii să se pregătească pentru ”un miting pentru apărarea României”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, anunţă Ordonanţa 13 care modifică Codul Penal. În faţa Guvernului, protest până târziu. Liviu Dragnea tace public. Dar lucrurile sunt puse la punct pe grupul WhatsApp "Comunicatori PSD”, din care fac parte peste 20 de lideri ai partidului - actuali şi foşti miniştri, deputaţi şi senatori, unde sunt plănuite contramanifestaţii încă din noaptea dintre 31 ianuarie şi 1 februarie, scrie RISE Project, care dezvăluie acea discuţie:

Liviu Dragnea: "Marian Neacşu. Vorbiţi deja din seara asta cu preşedinţii de organizaţii să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”.

"Oamenii ne-au adus aici prin vot masiv! Nu mai fac faţă la mesaje… Vor să fie alături de noi! Sunt conştienţi că se încearcă o lovitură de stat. Cum spuneam, şarpele veninos e cel mai periculos. Vă rog, să-i retezăm odată capul! Să eliberăm ţara asta de HIDRA!”, îl completează deputatul Liviu Pleşoianu pe Dragnea, un minut mai târziu, la 00:19, 1 februarie. Pleşoianu reprezintă PSD în relaţia cu UE.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu sunt de acord. 

Firea, la 00:19: "Suntem prezenţi! Nu se mai poate! Trebuie să apărăm România!”

Imediat, la 00:20, Ecaterina Andronescu: "Da, să apărăm România!”

Foştii miniştri de la Sănătate şi Mediu, Nicolae Bănicioiu şi Rovana Plumb, sunt pe aceeaşi lungime de undă: "Corect!” / "Da!” Şi ei susţin ideea unei contramanifestaţii. 

Codrin Ştefănescu răspunde şi el: "În sfârşit!!! ”.

La ora 00:21, Liviu Dragnea lansează ordinul: "Organizaţi-vă!”

"Începem de acum! Trebuie doar să decizi unde îl organizăm şi când!”, răspunde Codrin Şetefănescu.

Liviu Dragnea revine: "Vreau să atrageţi toţi membrii de partid, fără Chirica de la Iaşi. Că e omul SIE. Nu v-am zis până acum. Şi câte spune în stânga şi-n dreapta, instigă.”

Doina Pană, fost ministru la Mediu, vede lucrurile în perspectivă: "Da, un miting uriaş! Să nu-ncapă comparaţie cu numărul lor de participanţi”

E trecut de miezul nopţii, ora 01:20, Ordonanţa 13 se publică în Monitorul Oficial.

Între timp, Aurelia Cristea, fost deputat PSD, criticase partidul pe Facebook: "Ceauşescu a fost mic copil, şi el lucra pentru propăşirea neamului, vă amintiţi, dragi prieteni? Suntem datori să veghem ca acele vremuri să nu se mai întoarcă! Paşnic, fără violenţă! #DemocratiaTrebuieAparata.” Europarlamentarul PSD,Sorin Moisă dă like.

Liviu Dragnea intervine la 01:46 cu o captură de ecran: "Vedeţi şi like-ul d-lui Sorin Moisă.”

Ecaterina Andronescu: "Incredibil!!!”

Este remarcată şi Corina Creţu, comisar european, prinsă şi ea cu un like nepotrivit la postările Aureliei Cristea. Liderul PSD este ironic: "Draga noastră Corina”.

"Poftimmmm? Şi dna comisar????”., exclamă Ana Birchall.

După cinci zile, în 5 februarie, la Palatul Cotroceni apare contramanifestaţia. Codrin Ştefănescu dă alarma pe Facebook şi mobilizează aproape 1.500 de oameni. PSD nu şi-o asumă oficial.

Tot pe "Comunicatori PSD”, Liviu Dragnea şi-a anunţat întoarcerea în ţară din SUA, în 19 ianuarie, de la ceremonia de instalare a lui Donald Trump, spunând că a avut "mega-întâlniri". "Pentru voi, am avut nişte mega-întâlniri cu cercul zero din America (…) Daddy’s back!”, a anunţat Liviu Dragnea pe grup când s-a întors în ţară, pe 19 ianuarie, de la ceremonia de instalare a lui Trump.
 
Cu o zi înainte, Dragnea comentase vizita lui Iohannis la Guvern şi episodul “elefanţii”, mustrându-i pe membrii Cabinetului: "A prins momentul şi a făcut pe şmecherul. (…) Eu nu înţeleg de ce nu vorbim? V-aţi ridicat azi toţi miniştrii să ieşiţi din sală? De ce nu v-aţi ridicat să îl lăsaţi singur?”.

În acelaşi articol, RISE Project scrie şi despre legăturile financiare din PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.