Liderul deputaţilor USR-PLUS Ionuţ Moşteanu s-a declarat surprins miercuri de revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, precizând că va avea loc o discuţiie a conducerilor USR PLUS. Întrebat despre ieşirea de la guvernare, el a precizat că este o decizie de partid, că vor avea loc şedinţe ale conducerii alianţei, iar discuţiile se vor face cu toate opţiunile pe masă, admiţând că sunt colegi care solicită retragerea din coaliţie. "Pe mine m-a surprins. A fost ordinul acela venit aseară şi înţeleg că nu a fost o sincronizare între diversele echipe din Guvern, nu cred însă că acest lucru ar fi înclinat decisiv balanţa, mi se pare doar un pretext, dacă mă întrebaţi pe mine", a afirmat Moşteanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Orice variantă este pe masă. Sunt colegi care susţin şi această variantă, de asta va fi o discuţie serioasă, calmă, aşezată, astăzi în birourile naţionale reunite, după ce vom avea toate detaliile din cadrul acestei discuţii de dimineaţă şi vedem cum facem în continuare. Pe mine unul mă surprinde, mai ales că am fost şi la discuţia din coaliţie de luni, în care părea că lucrurile-s clare, ne-am clarificat şi am stabilit cum şi am stabilit că mergem împreună în această formulă în continuare", a afirmat Moşteanu.

El a afirmat că aşteaptă pentru a avea toate detaliile discuţiilor care au avut loc de marţi seara, de când a apărut acel ordin.

Întrebat dacă este o criză politică în momentul de faţă, el a replicat: "Putem spune că e o criză politică. E o surpriză din punctul meu de vedere faptul că a fost demis fără o discuţie în coaliţie".

"În plină pandemie trebuie să primeze două lucruri: unu şi cel mai important - să nu mai moară niciun român şi pentru asta trebuie să nu mai punem presiune pe spitale, să avem nişte norme eficiente de a preveni răspândirea coronavirusului, şi spun asta foarte, foarte clar şi asta este obiectivul numărul 1, deci vorbim de norme eficiente şi de o accelerare a vaccinării, începând şi prioritizând categoriile cu probleme, şi doi - relansarea economiei", a declarat Moşteanu.

Întrebat dacă ar putea avea loc o renegociere a portofoliilor din Guvern, el a spus: "Trebuie să avem o discuţie astăzi şi diseară vom discuta şi vom stabili cum facem în continuare".

De asemenea, Moşteanu a fost întrebat dacă portofoliul Sănătăţii va reveni PLUS sau ar putea fi preluat de PNL, USR, UDMR.

"Avem o structură a Guvernului decisă în coaliţie acum trei luni şi jumătate, atunci când am pronit la acest drum împreună, alături de USR PLUS, alături de PNL şi UDMR. Această structură rămâne în picioare în momentul ăsta, discuţiile vor fi, cum spuneam, în Birourile naţionale reunite, şi vom lua acolo o decizie, dacă şi cum continuăm (....) Discuţiile vor fi în Birourile naţionale reunite, trăim nişte momente de criză şi acolo în primul rând vom decide dacă mergem în continuare în această coaliţie şi apoi vom decide cine e cea mai potrivită persoană", a adăugat el.

Întrebat dacă interimatul lui Dan Barna la Sănătate este un semnal că va continua coaliţia, el a răspuns: "Trebuie să fie un interimar pe Sănătate şi este o cutumă ca vicepremierul coordonator să preia portofoliul, interimar (...)".

Întrebat, de asemenea, dacă ideea ieşirii de la guvernare reprezintă o opinie majoritată, Moşteanu a afirmat: "O să vedem, nu am făcut un sondaj, dar o să vedem astăzi în acea şedinţă de birou naţional reunit, până atunci o să fie mai multe consultări cu colegii".

"Haideţi să nu discutăm situaţii ipotetice, suntem oameni de stat responsabili, avem o responsabilitate faţă de cei ce ne-au votat, dar mai ales faţă de fiecare român care zilele astea este îngrijorat despre ce urmează, de criza de sănătate publică, de criza economică, de siguranţa fiecărui loc de muncă. Avem această responsabilitate, cu această responsabilitate mergem în această discuţie şi vom decide dacă... şi din nou, am fost nişte  - şi vreau să subliniez asta - am fost şi suntem parteneri loiali, pentru că într-o guvernare de coaliţie trebuie loialitate. Suntem corecţi, am fost corecţi şi vrem să fim trataţi corect", a declarat Moşteanu.

El a menţionat că este surprins de decizia demiterii lui Voiculescu pentru că în urmă cu două zile a fost şedinţa de coaliţie şi "părea că lucrurile s-au calmat".

"Pe mine m-a surprins. A fost ordinul acela venit aseară şi înţeleg că nu a fost o sincronizare între diversele echipe din Guvern, nu cred însă că acest lucru ar fi înclinat decisiv balanţa, mi se pare doar un pretext, dacă mă întrebaţi pe mine", a afirmat Moşteanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.