Liderul PSD Marcel Ciolacu afirmă că Guvernul PNL preia în Planul Naţional de Relansare Economică, pe care urmează să îl prezinte miercuri, măsuri incluse în programul de guvernare al PSD, întrebându-se dacă ”va putea oare Klaus Iohannis să înghită toate astea, demn ca un pelican, şi să le prezinte drept măreţe invenţii liberale”. Deputatul USR Claudiu Năsui, preşedintele USR Bucureşti, afirmă că planul de relansare anunţat de Guvern este ”o salată plină cu scheme de subvenţii din banii contribuabililor, combinată cu veşnica ciorbă reîncălzită a investiţiilor în prag de alegeri”. Năsui afirmă că ”se reia chiar şi ideea eşuată a domnilor Dragnea şi Vâlcov a unui fond suveran de investiţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Năsui (USR): Cel mai trist lucru este că, din 32 de pagini de măsuri a unui guvern aşa-zis liberal, una singură nu este liberală

”Este chiar trist să te uiţi peste planul de «relansare» propus de PNL. Practic este o salată plină cu scheme de subvenţii din banii contribuabililor, combinată cu veşnica ciorbă reîncălzită a «investiţiilor» în prag de alegeri. Se reiau şi teme vechi precum salvarea de la faliment a unor corporaţii din banii românilor. O idee extrem de proastă pentru România, dar extrem de bună pentru corporaţii care au făcut pierderi şi ar vrea să le verse în contul statului român. Se înfiinţează încă o bancă de stat. Statul român avea 2 bănci acum un an, a mai cumpărat una, iar acum guvernul PNL vrea să mai înfiinţeze încă una. Se reia chiar şi ideea eşuată a domnilor Dragnea şi Vâlcov a unui fond suveran de investiţii. Când îl făcea PSD nu era bun. Dar acum că mâna pe robinetul de bani e de la PNL, fondul devine bun. O să ne spună că nu e la fel. De fapt e fix la fel, exact cu aceleaşi companii pe care voiau şi Dragnea-Vâlcov să le pună la căpuşare”, a scris, miercuri, pe Facebook, Claudiu Năsui.

Năsui afirmă că toate aceste măsuri vor fi plătite din banii contribuabililor.

”Din ce bani vom face toate astea? Vorbim de zeci de miliarde de lei. Evident din banii noştri. Statul ne ia în fiecare lună jumătate din salariu. România are printre cele mai mari impozitări ale muncii pe salariile mici din toată Europa. Ca să nu mai vorbim despre faptul că apoi ne ia TVA şi accize la tot ce cumpărăm. Tot românii care muncesc în economia reală vor suporta costurile. Iar pe ei nu-i ajută nimeni”, mai scrie Năsio.

Liderul USR Bucureşti apreciază că ”mediul privat autentic, adică acela care nu e branşat la bani publici, nu va beneficia de nimic”.

”Dimpotrivă, statul le va lua bani, va face deficit şi îi va direcţiona către firmele mari. Românii din economia reală vor fi sărăciţi iar cei branşaţi la banii statului vor rămâne pe linia de plutire. Din tot planul PNL singurul lucru bun sunt investiţiile. Dar promisiunea aceasta am tot auzit-o de peste 10 ani. Mai ales în prag de alegeri. Fonduri europene nu accesăm. Suntem codaşii Europei la absorbţia de fonduri absolut gratuite. De ce? Pentru că la noi, guvernul a preferat să folosească programe corupte şi eşuate de tip PNDL (program înfiinţat chiar de Liviu Dragnea). Iar UE nu ne lasă să ne batem joc de banii lor, aşa cum e şi normal. Dacă vrem să facem investiţii în bătaie de joc o facem din banii noştri”, a mai scris Năsui.

Potrivit acestuia, ”cel mai trist lucru este că, din 32 de pagini de măsuri a unui guvern aşa-zis liberal, una singură nu este liberală”.

”Niciuna. Nici vorbă de vreo reducere fiscală pe muncă. Acolo ni se va spune că nu sunt bani. În schimb să folosim banii contribuabililor pentru a susţine pierderile corporaţiilor străine sunt bani. Nici vorbă de vreo reducere a birocraţiei. Planul PNL este doar să luăm bani de la unii şi să-i dăm la alţii, evident prin pixul lor”, susţine Năsui.

Ciolacu: Va putea oare Klaus Iohannis să înghită toate astea, demn ca un pelican, şi să le prezinte drept măreţe invenţii liberale?

”Iohannis reevaluează marile investiţii ale PSD pe modelul Băsescu. Sunt bune de numit liberale şi puse în Planul Naţional de Relansare Economică! Ministrul Finanţelor a dezvaluit deja câteva mari idei de investiţii din Planul de Relansare Economică, prezentat azi ţării de Iohannis. La capitolul “preluări din programul de guvernare al PSD”, liberalii au punctaj maxim, 5 din 5!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

El enumeră proiectele PSD despre care susţine că se regăsesc şi în Planul de relansare anunţat de Guvern, precum şi stadiul în care au fost preluate: Autostrada Sibiu-Piteşti - 3 din 5 loturi scoase la licitaţie în guvernarea PSD, pe un lot se lucrează efectiv de anul trecut; Autostrada Comarnic-Braşov - se lucrează din 2019 pe lotul Predeal-Cristian, azi liberalii vin cu modificări majore şi spun că avizele necesare durează 3 ani; Modernizarea Aeroportului Otopeni - proiectarea şi execuţia gata de licitaţie în octombrie 2019; Spitalele regionale - la final de guvernare, PSD finalizase lansarea procedurilor pentru spitalele din Iaşi şi Cluj, semnate imediat de Cabinetul Orban; Sistemul Naţional de Irigaţii - PSD a început şantiere de un miliard de euro din bugetul ţării şi 435 milioane euro de la UE.

”Ce nu spune Florin Cîţu dar a făcut-o deja şeful lui, Orban: PNL a reevaluat până şi proiectul PSD al Fondului Naţional de Dezvoltare şi Investiţii, pe model polonez! Ce credeţi, va putea oare Klaus Iohannis să înghită toate astea, demn ca un pelican, şi să le prezinte drept măreţe invenţii liberale?”, afirmă liderul interimar al PSD.

Premierul Ludovic Orban prezintă miercuri, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, ”Reclădim România. Planul naţional de investiţii şi de relansare economică”.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.