Noul preşedinte ales al PNL Timişoara, Raul Ambruş, a declarat că îşi doreşte să îngroape securea războiului din PNL, în urma alegerilor în care a fost desemnat lider al PNL Timişoara, şi a subliniat că nici el şi nici colegii săi nu pot fi excluşi din partid, aşa cum a anunţat că se va întâmpla, preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica. Ambruş a precizat, de asemenea, că nu Biroul Politic Judeţean şi nici cel naţional sunt în măsură să invalideze alegerile, ci doar Curtea de Arbitraj care poate anula procesul verbal al alegerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Niciun membru nu merita să participe la evenimentele regretabile de sâmbătă. Avem în echipă medici, avocaţi, antreprenori, tineri, oameni cu experienţă. Nu este un Birou doar de tineri, sunt oameni de toate vârstele. Sunt bucuros de echipa pe care am creat-o. Sunt deschis la dialog, nu are sens acest circ mediatic susţinut. Trebuie îngropată securea războiului, dacă există aşa ceva. Consider că e cazul să se încheie acest scandal mediatic. :edinta de sâmbătă a fost una statutară", a declarat Raul Ambruş, care a adăugat că s-a votat pe buletinele de vot pregătite de comisia de organizare a alegerilor.
 
Ambruş a afirmat, de asemenea, că în şedinţa Biroului Politic Judeţean de marţi, de la ora 18.00, o să aducă în discuţie mai multe probleme, printre care aglomerarea de la intrare, accesul membrilor fiind permis doar între orele 9.00 şi 10.00, dar şi prezenţa firmei de pază. De asemenea Ambruş va întreba de ce au fost convocaţi 914 oameni să participe la aceste alegeri, într-o sală cu puţin peste 800 de locuri, în condiţii de pandemie. Preşedintele ales al PNL Timişoara mai vrea să stie de ce comisia de convocare a alegerilor a transmis pe un grup intern un mesaj de susţinere a candidatului Cosmin Tabără.
 
În ceea ce priveşte validarea acestor alegeri, Ambruş susţine că nu BPJ are acest atribut.
 
"BPJ nu are atributul de a valida sau nu alegerile, nici măcar BPN. Se poate contesta procesul verbal, se poate judecă la curtea de arbitraj, dar atunci contestăm şi noi contestaţia", a declarat Raul Ambruş.
 
Întrebat ce va face dacă va fi exclus din partid, Ambruş a declarat că se va distra.
 
"O să mă distrez fiindcă pe perioada organizării alegerilor nu se pot face radieri şi nu se pot exclude din partid. Nu asta e soluţia. Cei 22 de oameni de pe lista de excluderi sunt membri ai acestui partid, iar scorul de la alegeri e şi datorită lor", a mai declarat Ambruş care a mai ţinut să precizeze că nu Ludovic Orban a fost cel care a dispus continuarea alegerilor, ci Curtea de arbitraj a PNL.
 
Un scandal a izbucnit sâmbătă la conferinţa de alegeri a PNL Timişoara, după ce cele două tabere ale candidaţilor pentru funcţia de preşedinte, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără, nu s-au înţeles în privinţa delegaţilor. Preşedintele interimar al PNL, Alin Nica a cerut suspendarea conferinţei de alegeri şi a părăsit sala alături de candidatul Cosmin Tabără şi cei care îl susţineau pe acesta. Rămaşi în sala de conferinţe, susţinătorii lui Ambruş au format o nouă comisie de organizare a alegerilor şi au continuat şedinţa alegându-l pe acesta în funcţia de preşedinte al PNL Timişoara.
 
Ulterior, Alin Nica a declarat că va face plângeri penale deoarece a dispărut ştampila partidului şi inclusiv ştampila cu semnătura sa şi a ameninţat cu excluderi din partid.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.