Preşedintele PNL Diaspora, europarlamentarul Rareş Bogdan afirmă sâmbătă că românii din Marea Britanie au depăşit conform datelor oferite de oficialităţile de la Londra cifra de 1,4 milioane de cetăţeni iar marea provocarea a Statului Român este cum reuşeşte să le ofere servicii consulare profesioniste, măcar decente şi de asemenea suficiente. Rareş Bogdan precizează că ”în Marea Britanie lipsesc minim două Consulate, în Germania minim unul în plus, în Spania minim două în plus”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Românii din Marea Britanie au depăşit conform datelor oferite de oficialităţile de la Londra cifra de 1,4 milioane de cetăţeni români, doar în zona metropolitană londoneză aceştia se apropie de 450.000 (!!!), după Marea Britanie urmează Italia, Germania, Spania, SUA şi Franţa, urmată de Austria”, scrie europarlamentarul român pe Facebook.

”Nu ştiu câţi dintre aceşti români se vor mai întoarce în următorii ani ACASĂ, mulţi vor veni foarte probabil în momentul pensionarii. Marea provocarea a Statului Român este cum reuşeşte să le ofere servicii consulare profesioniste, măcar decente, (!!!) şi de asemenea suficiente”, mai arată el.

Rareş Bogdan precizează că ”în Marea Britanie lipsesc minim două Consulate, în Germania minim unul în plus, în Spania minim două în plus”.

”Aş vrea să va rog să ne ajutăm împreună şi să îmi scrietj direct sau în privat unde serviciile consulare sunt bune, unde sunt foarte bune, unde sunt decente şi mai ales unde acestea sunt proaste, insuficiente, întârziate, arogante, nesimţite sau total lipsite de profesionalism. De asemenea aş dori să ştiu ce probleme reclamaţi în relaţia cu autorităţile române sau reprezentantele din străînătate”, mai scrie el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.