Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că prefecţii vor fi schimbaţi din funcţii "foarte repede". "Deci în secunda în care vom avea guvernul valid, Ludovic Orban şi echipa domniei sale, (...) cred, sper din tot sufletul să nu treacă (...) mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţii şi subprefecţii", susţine el, menţionând că ulterior va fi analizată activitatea fiecărui şef de instituţie deconcentrată, iar cei slabi şi lipsiţi de perfomanţă vor pleca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Caracal, dacă se va "umbla" la grila prea încărcată din sistemul public, el a spus: "Da, dar vă spun ca să fie lucrurile extrem de clare: vom face audit în fiecare instituţie, în fiecare companie a statului, în fiecare minister, în fiecare instituţie din subordine şi vom vedea exact competenţele şi modul în care aceşti oameni au fost promovaţi sau modul în care aceşti oameni au fost angajaţi".

Rareş Bogdan a explicat că se va face o redistribuire, spunând că "fetiţele cu mapa" trebuie să fie mai puţine.

Întrebat cât de repede se vor schimba şefii instituţiilor deconcentrate, Rareş Bogdan a răspuns: "Pot să vă spun ceva, că foarte repede prefecţii. Deci în secunda în care vom avea guvernul valid, Ludovic Orban şi echipa domniei sale, cu domnul Vela, cu domnul Ştefan şi ceilalţi, cred, sper din tot sufletulsă nu treacă - iar dacă nu o vor face le vom atrage atenţia de la partid - mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţii şi subprefecţii, după care să evalueze fiecare şef de deconcentrată, pentru că puterea PSD, care astăzi este în cădere continuă din punct de vedere al imaginii publice şi dezastruoase din punct de vedere al imaginii internaţionale, este periculoasă tocmai prin această încrengătură pe care o au la nivelul tuturor instituţiilor statului, tuturor deconcentratelor".

"Dar vă asigur că noi nu dăm afară oameni doar pentru că au fost, pentru că au lucrat în vremea guvernării PSD. Nu, dacă sunt slabi, dacă au avut lipsă de performanţă, dacă au ajuns prin concursul trucate, dacă s-au dovedit a fi nişte captivi ai ordinelor primite de la partid şi nu ai slujirii cetăţeanului atunci vor pleca. Dacă sunt foarte buni şi dacă se dovedesc competenţi în poziţiile pe care le ocupă vă asigur că nimeni nu vrea să îndepărteze competenţa", a mai spus el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.