Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că sunt de bun augur declaraţiile premierului Marcel Ciolacu de la Varna privind aderarea României la spaţiul Schengen, iar aceste declaraţii, împreună cu cele ale eurodeputaţilor PNL, miniştrilor PNL şi altor lideri liberali arată faptul că ţara noastră îşi diversifică felul în care încearcă să convingă Austria că locul României este în Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Negocierile trebuie să continue. Sigur că atât ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, cât şi Luminiţa Odobescu pe care îmi permit să o felicit şi public. S-a vorbit şi în Biroul Naţional despre ceea ce a realizat în ultimele 48 de ore Ministerul Afacerilor Externe cu privire la extragerea celor 840 de români din Israel şi la suportul pe care îl acordă celorlalţi români care doresc să părăsească Israelul extrem de greu încercat din cauza atacurilor teroriste ale Hamas şi suntem alături de poporul israelian şi de Statul Israel. Sigur că negocierile trebuie să continue, dar în acelaşi timp s-a văzut extrem de clar că, din păcate, doar diplomaţia uneori nu ajunge şi atunci România trebuie să-şi diversifice acţiunile prin care să pună presiune cu ajutorul partenerilor europeni, a Comisiei Europene, a Parlamentului European, a partenerilor transatlantici, presiunea pe Austria, dar în acelaşi timp trebuie să ne aducem aliaţi şi din zona economică, mai ales a companiilor care sunt prezente pe teroritoriul României”, a afirmat Rareş Bogdan, la finalul şedinţelor de luni ale BEX şi BPN al PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că opoziţia Austriei cu privire la aderarea României la Schengen este o problematică ce ţine de respectul fiecărui român.

„Cred că declaraţiile premierului şi declaraţiile făcute de europarlamentarii liberali, dar şi de miniştri liberali sau de lideri liberali, sunt de bun augur şi cred că România îşi va diversifica complet modul în care va încerca să convingă Austria că locul României este în Schengen. Este o problemă reală în societatea românească. Problema Schengen a devenit o problemă care ţine de respectul fiecărui român şi ţine de modalitatea în care noi reuşim să-i convingem pe români despre locul României în Europa. M-au îngrijorat sondajele de opinie în care am văzut că după decizia împotriva accesului României în Schengen, din păcate cel mai european şi pro-optimist popor a devenit puţin eurosceptic”, a mai precizat Bogdan.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni la Varna, că este total incorect să se pună interesele şi politica internă înaintea intereselor unei Europe întregi, într-un moment în care solidaritatea contează cel mai mult şi că este ferm convins că împreună vor găsi calea corectă ca România şi Bulgaria să nu mai fie ţinute la colţ, total nedrept.

„Nu este o cerinţă a României şi a Bulgariei, este pur şi simplu un drept”, a mai spus premierul Ciolacu care a arătat că speră ca în perioada următoare să aibă discuţii aplicate atât cu Comisia Europeană, cu Parlamentul European cât şi cu cele două state care până în acest moment s-au opus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.