Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a afirmat, luni seară, că a promis că nu va porni vreun scandal în coaliţia de guvernare, iar pentru acest lucru îşi muşcă buzele, având în vedere contextul geopolitic şi ameninţarea reală privind securitatea zonei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rareş Bogdan a precizat, la Realitatea Plus, luni seară, că e mai important să avem stabilitate, de aceea nu vrea să facă scandal în coaliţia de guvernare, dar a promis că va ţine minte toate lucrurile care îl deranjează şi le va ”servi” la momentul oportun. 

 ”Am promis numărului 1 şi numărului 2, la care ţin foarte mult, că nu voi fi cel care va porni vreodată un război în coaliţie, pentru că înţeleg momentul geopolitic mai bine decât alţii şi pentru asta am ales să înghit eu de multe ori, foarte multe jigniri sau să încalc eu, să-mi muşc buzele şi să merg înainte, pentru că e un moment extrem de complicat. În fiecare zi când privesc  spre răsărit îmi dau seama că lucrurile se complică din ce în ce mai mult şi ameninţarea este reală la adresa zonei, privind securitatea. Şi atunci am considerat că e mai important să avem o stabilitate decât să şarjez şi să dau. Ţin minte şi, la moment oportun, voi servi toate cele pe care le-am acceptat”, a declarat Rareş Bogdan. 

Europarlamentarul a mai spus că mesajele non-populiste sunt importante comparativ cu promisiunile. 

”Noi am mizat pe echilibru, pe toleranţă şi pe responsabilitate. Am considerat că mesajele non-populiste sunt mai importante decât populismul deşănţat sau decât promisiunile deşarte. Eu am ţinut foarte mult asta, premierul, la fel, preşedintele şi colegii mei din conducerea Partidului Naţional Liberal pentru că e o perioadă în care trebuie să fim extrem de atenţi atât cu ceea ce putem să livrăm oamenilor, cât mai ales cu ceea ce putem să oferim societăţii româneşti, fără să producem dezechilibre majore”, a subliniat Bogdan. 

Rareş Bogdan a adăugat că vede şi partea pozitivă a paharului, având în vedere că România nu depinde de gazul rusesc. 

”Eu am o teorie şi sunt destul de mult în Europa, văd şi partea pozitivă a paharului şi văd, depinde cum priveşti lucrurile, poţi fi un optimist, iar eu văd şi oportunităţile. Ştiu că în astfel de perioade, dacă joci corect şi dacă îţi evaluezi corect şansele, ai o şansă mare de a te repoziţiona la nivel regional. Primul lucru foarte important în acest în acest context pe care românii trebuie să-l ştie este că România, spre de deosebire de alte ţări europene, are o dependenţă extrem de redusă de gazul rusesc”, a mai precizat Rareş Bogdan. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.