Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a declarat, joi seară, că, fiind prima femeie ministru al Afacerilor Externe, vrea să demonstreze că se poate ridica cu succes la înălţimea funcţiei. Mănescu şi doreşte să aducă în politica externă românească ”o poziţie de negociere activă” şi afirmă că există încredere între ea şi premierul Viorica Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt bucuroasă de această numire, dar, mai ales, mă simt foarte, foarte responsabilă de poziţia pe care o am o pentru că îmi dau seama, în afară de faptul că sunt prima femeie ministru al Afacerilor Externe în România, vin după nume foarte grele şi vreau să demonstrez că şi o femeie se poate ridica cu succes la înălţimea funcţiei pe care o deţine”, a declarat, joi seară, la Antena 3, Ramona Mănescu.

Aceasta a explicat că a fost şi un context care a favorizat numirea sa la minister, dar colegii i cunosc parcursul progesional.

”Cred că colegii mei din ALDE şi colegii din coaliţie mă cunosc foarte bine, cunosc foarte bine parcursul meu şi profesional şi politic şi, într-adevăr, parcursul meu s-a axat în special pe relaţii internaţionale, diplomaţie. (...) Probabil că relaţiile pe care am reuşit să le stabilesc din aceste poziţii şi experienţa pe care am acumulat-o şi rapoartele pe care le-am gestionat i-au convins pe colegii mei că sunt potrivită pe această poziţie”, a mai declarat Ramona Mănescu.

Aceasta a sus că-şi doreşte să aducă în politica externă românească ”o poziţie de negociere activă”.

”Eu sper să reuşim să aducem în politica externă românească o poziţie activă, de negociere activă pentru că fiecare îşi lasă amprenta şi eu cred în negocierea activă, în politica externă proactivă şi în faptul că România fiind un partener loia şi responsabil dovedit în cadrul UE, în cadrul NATO  merită pe deplin să îşi satisfacă dorinţele, cerinţele care i se cuvin, conform tratatului, conform calităţii de membru pe care o deţine”, a mai sus ministrul de Externe.

Întrebată cum se înţelege cu premierul Viorica Dăncilă, Mănescu a spus: ”Relaţiile interumane contează poate cel mai mult, iar în diplomaţie mai mult decât în orice alt domeniu. Contează foarte mult să poţi să comunici cu cineva, să ai un canal de comunicare direct cu cineva, fie că este ministru, prim-ministru, colegi cu care lucrezi. Sigur că a contat şi faptul că eu şi doamna premier ne înţelegem, ne cunoaştem de foarte mult timp, am lucrat împreună pe anumite dosare şi este nevoie întotdeauna de o relaţie de încredere şi încrederea există”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.