Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan îi solicită premierului Viorica Dăncilă ca, odată cu nominalizarea noului ministru al Educaţiei, să transforme acest domeniu într-o prioritate reală a guvernării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Demiterea ministrului Ecaterina Andronescu era demult necesară, dar nu este suficientă pentru a scoate din groapă educaţia din România. Dacă nu se vor lua măsuri clare, începând chiar cu rectificarea bugetară anunţată, pentru a repara haosul creat de Ecaterina Andronescu, demiterea ministrului este doar un exerciţiu de imagine pentru campania prezidenţială a doamnei Dăncilă”, afirmă Turcan.

Ea susţine că premierul şi viitorul ministru al Educaţiei trebuie să garanteze că, începând din noul an şcolar, vor lua măsuri pentru: asigurarea manualelor pe bănci pentru toţi elevii, încă din prima zi de şcoală; finanţarea corectă a educaţiei şi sprijinirea autorităţilor locale să facă investiţii; pregătirea corespunzătoare a tuturor unităţilor şcolare să îşi primească elevii în condiţii bune; rezolvarea problemei transportului în siguranţă a elevilor care fac zilnic naveta la şcoală; reducerea abandonului şcolar prin programe de after – school şi masă la şcoală în toate unităţile şcolare; depolitizarea sistemului de învăţământ şi sprijin real pentru performanţa cadrelor didactice.

„Pentru toate acestea, este nevoie de un ministru competent şi de resurse. Îi cer doamnei prim-ministru să trateze cu toată responsabilitatea atât numirea noului ministru, cât şi bugetul ce va reveni Educaţiei în urma rectificării!”, încheie Turcan.

Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din funcţia de ministru al Educaţiei. ”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcţia de Ministru al Educaţiei pentru declaraţiile profund greşite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate”, a anunţat premierul pe pagina sa de Facebook.

Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că nu a avut intenţia de a o acuza pe Alexandra sau pe părinţii ei când a spus că a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”. Ea a precizat că a propus o campanie în şcoli pentru a-i învăţa pe copii să se ferească de răufăcători. Andronescu a afirmat că a aflat de la televiziune despre demiterea sa, pentru că nu a fost contactată de Viorica Dăncilă pentru a fi informată sau pentru a i se cere explicaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.