Fostul ministru al Justiţiei Raluca Prună spune că niciuna din cele trei condiţii prezăvute de lege pentru declanşarea revocării procurorului general nu este îndeplinită şi îl invită pe Tudorel Toader să spună care este temeiul legal pe care îşi întemeiază declanşarea acestei proceduri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Revocarea procurorului general se poate face pentru una dintre cele trei condiţii prevăzute de lege şi semnificativ aici, sau relevant, singura condiţie pe care domnul Lazăr, procurorul general Lazăr, ar putea să nu o mai îndeplinească la acest moment este calitatea activităţii sale manageriale”, a spus Prună.

Ea a amintit că în 31 august 2017 ministrul Toader a cerut evaluarea activităţii manageriale la Parchetul General, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

”Inspecţia Judiciară, care este abilitată prin lege să facă un asemenea control, a desfăşurat controlul pe tot parcursul lunii septembrie, iar apoi CSM, tot pentru că aşa prevede legea, şi sesizat cu raportul Inspecţiei Judiciare, aprobă în întregime raportul Inspecţiei Judiciare a cărui concluzie este că managementul la Parchetul General, sub conducerea procurorului general Lazăr, a fost unul eficient. Dacă managementul este eficient şi dacă procurorul general Lazăr nu a fost sancţionat disciplinar, aceasta fiind o altă condiţie pentru a declanşa revocarea - şi în fine a treia condiţie este să nu mai fi îndeplinit acum condiţiile de la numire - deci dacă niciuna din aceste condiţii nu sunt îndeplinite, eu îl invit public pe domnul ministru Toader să ne lumineze, pe jurişti şi pe nejurişti, să ne spună care este temeiul legal pe care îşi întemeiază declanşarea procedurii de revocare a procurorului general”, a declarat, joi, Raluca Prună.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.