Deputatul Partidului Social Democrat Alexandru Rafila a afirmat că ocuparea poziţiilor de conducere, inclusiv în privinţa comisiilor Parlamentului, trebuie să ţină cont de votul cetăţenilor din data de 6 decembrie şi în fruntea acestor comisii trebuie să fie persoane specializate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rafila a fost întrebat luni, de jurnalişti, dacă PSD îl susţine pe Ludovic Orban pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor. “PSD va susţine respectarea algoritmului respectat în urma acestor alegeri, unul din trei parlamentari sunt din PSD, ocuparea poziţiilor de conducere, inclusiv de preşedinţi ai comisiilor de resort ale Parlamentului trebuie să ţină foarte clar cont de votul cetăţenilor, iar în fruntea comisiilor să fie totuşi persoane specializate care înţeleg despre ce este vorba şi pot să răspundă nevoilor Parlamentului în ceea ce priveşte promovarea diverselor legi pe care Parlamentul le poate da în fiecare sector de activitate”, a declarat luni, Alexandru Rafila.

El a fost întrebat de jurnalişti şi despre noua tulpină a coronavirusului, care a fost identificată în Marea Britanie.

“Nu e o tulpină neapărat nouă, ea circulă începând cu data de 20 septembrie când a fost primul pacient diagnosticat şi tipizat această tulpină încât în momentul de faţă se cunoaşte destul de bine. Rămâne de văzut dacă campania de vaccinare va fi suficient de rapidă încât să oprească o transmitere excesivă pentru că până la urmă asta este problema cu noua tulpină”, a afirmat Alexandru Rafila.

Întrebat dacă vaccinul acoperă şi această nouă tulpină, Rafila a răspuns: “Teoretic, da, nu există elemente care să arate că anticorpii neutralizanţi faţă de virusurile circulante până în acest moment, inclusiv faţă de această tulpină, nu ar fi eficient, dar pentru că este de puţin timp la dispoziţia cercetărilor, rămâne de văzut dacă şi efectul neutralizant, protector al anticorpilor rămâne la fel de bun şi în cazul acestei tulpini”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.