Purtătorul de cuvânt ala PSD, senatorul Radu Oprea, susţine că Guvernul României a transmis, prin Ministerul Afacerilor Externe, eurodeputaţilor români să voteze împotriva Directivei europene care intenţionează să reglementeze nivelul salariului minim la nivelul ţărilor membre ale Uniunii Europene, Oprea considerând că este "o fractură logică profundă între ce spunea preşedintele Iohannis când saluta declaraţia de la Porto şi acţiunea efectivă a Guvernului României".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe, a transmis către europarlamentarii noştri o instrucţiune prin care să voteze împotriva Directivei privitoare la salariul minim adecvat în Europa. Asta ca să ştim ce se povesteşte la televizor şi ce este în realitate, în spatele uşilor închise. Este o fractură logică profundă între ce spunea preşedintele Iohannis când saluta declaraţia de la Porto şi acţiunea efectivă a Guvernului României”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD, marţi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti. 
 
Acesta a adăugat că singura soluţie pentru a avea forţă de muncă calificată în România este aceea "de a plăti mai bine”, în acest context afirmând că, potrivit estimărilor INS, "cel mai mare pericol este depopularea României”.
 
"Salariul nu este totul, este vorba şi despre felul în care reuşim să investim în oameni. (...) Criza pe care o traversăm ca şi criza din 2008-2010 ne-a arătat un lucru care, din punctul meu de vedere, este fundamental: pieţele nu sunt perfecte. Aşa că orice povestire pe care ne-o spune Florin Cîţu că piaţa va reglementa este falsă. Pieţele nu pot reglementa, este nevoie de implicare mai mare a statelor, ceea ce se întâmplă şi astăzi prin măsurile pe care vedem că alte state le adoptă pentru stimularea întreprinderilor mici şi mijlocii, spre exemplu”, a adăugat Radu Oprea.
 
Săptămâna trecută, PSD a solicitat Ministerului Afacerilor Externe să explice public cine a dispus transmiterea către europarlamentarii români a documentului privind aşa-zisa „Poziţie a României” „pe marginea propunerii de directivă privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.