Purtătorul de cuvânt al PSD Radu Oprea a anunţat vineri, la Ploieşti, că social-democraţii vor ataca în contencios administrativ actul normativ care stabileşte ca oră de închidere a magazinelor ora 18:00 în localităţile cu incidenţe crescute privind infectarea cu virusul SARS-CoV-2. La rândul său, preşedintele PSD Prahova avansează ideea prelungirii orarului magazinelor: „Poate trebuia mărit timpul până la ora 23:00, astfel încât oameni care puteau să meargă la acea oră să se ducă să-şi facă cumpărăturile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pentru că în afară de critici e nevoie şi de acţiune, Partidul Social Democrat va acţiona în contencios administrativ măsura aberantă a Guvernului Cîţu de a închide magazinele la ora 18:00. Şi aţi văzut ca argumente şi poziţiile celor din coaliţia de dreapta, sunt foarte mulţi de la PNL care critică această măsură, l-am auzit şi pe domnul Guran, l-am auzit şi pe domnul Buşoi, am auzit foarte mulţi care spun că este o măsură aberantă, a fost o măsură ilogică, prost comunicată şi ai văzut urmările. Este în lucru, cred că au şi depus-o sau se va depune foarte repede", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD vineri, într-o conferinţă de presă susţinută de PSD Prahova.
Radu Oprea a dat ca exemplu deciziile anterioare privind circulaţia vârstnicilor, care au dus la formarea de aglomerări în anumite intervale orare
"Să ne aducem aminte când au avut pensionarii interval de ore. Care a fost fenimentul, ce s-a întâmplat? Era o înghesuială fantastică şi în mijloacele de transport şi în magazine în ace interval orar. Dacă ar fi avut puţină minte şi ar fi gândit şi ar fi înţeles ceva din experinnţele anterioare, nu ar fi venit cu astfel de măsură aberantă, cu atât mai mult cu cât nu poţi compara România cu statele vestice, pentru că avem alte obiceiuri de consum", a adăugat senatorul social-democrat.
La rândul său, deputatul PSD Bogdan Toader preşedinte al PSD Prahova, consideră că o idee ar fi prelungirea orarului de funcţionare al magazinelor. 
„Poate trebuia mărit timpul până la ora 23:00, astfel încât oameni care puteau să meargă la acea oră să se ducă să-şi facă cumpărăturile”, a afirmat Toader.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.