Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că în următoarea sesiunea parlamentară PSD va depune o moţiune de cenzură. El a mai afirmat că, în cazul în care Curtea Constituţională a României le va da dreptate în privinţa asumării răspunderii cu privire la bugetul de stat, Executivul şi premierul trebuie să demisioneze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a declarat, duminică seară, la Antena 3, că atunci când premierul încalcă Constituţia, trebuie să îşi dea demisia.

“Atât eu, ca preşedinte al Camerei, cât şi domnul Meleşcanu, preşedintele Senatului, am făcut o sesizare de conflict juridic constituţional la Cameră privind asumarea bugetului de stat de către Guvernul Orban. Mi se pare total de bun simţ ca în cazul în care CCR o să ne dea dreptate nouă, că s-a declanşat un conflict juridic, orice guvern şi orice prim-ministru de bun simţ trebuie să îşi dea demisia. În momentul în care încalci cea mai importantă lege a ţării trebuie să îţi dai demisia fără doar şi poate”, a declarat Ciolacu.

El a mai spus că PSD va depune moţiune de cenzură în următoarea sesiune parlamentară.

“În sesiunea următoare parlamentară, PSD va depune o moţiune de cenzură, categoric. Vom vedea temele. Toată luna ianuarie sunt termene la CCR şi pe celelalte legi pe care şi le-au asumat. Constituţia îţi conferă această posibilitate de a veni cu asumarea răspunderii pe anumite legi, dar acei oameni s-au gândit la legi importante, la reforme, reforma în sănătate, în educaţie, declaraţii politice pot veni prin asumare, apartenenţa la NATO, la UE, nu vii cu modificări a punctului de amenzi. Au dus această pârghie, până la urmă constituţională, în derizoriu. Au creat nişte precedente care trebuie oprite, vedem ce spune Curtea. Dacă Curtea ne va da dreptate, sunt ferm convins că altcineva nu o să mai facă aşa ceva şi domnul Orban o să rămână singurul premier care a încălcat şi a declanşat un conflict constituţional”, a explicat liderul PSD.

El crede că nimeni nu îşi permite să nu respecte o decizie a CCR pentru că “înseamnă că ne întoarcem la Ceauşescu”.

PSD a sesizat CCR privind existenţa unui conflict constituţional ca urmare a adoptării bugetului de stat pe 2020 prin asumarea răspunderii Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.