PSD a transmis, luni, că priorităţile decidenţilor politici trebuie să fie sănătatea cetăţenilor şi protecţia medicilor, nu alegerile anticipate. ”Amânarea alegerilor locale reprezintă o opţiune, în cazul în care pandemia nu va regresa în următoarele săptămâni”, a transmis PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Partidul Social Democrat respinge categoric scenariile apărute în presă referitoare la anumite discuţii privind alegerile anticipate, care ar fi fost agreate şi de PSD. Este total fals! În acest moment, pentru PSD cele mai importante teme sunt siguranţa sănătăţii publice şi soluţiile de salvare a economiei naţionale. Acestea sunt aspectele care au fost comunicate constant de PSD în ultimele săptămâni şi pe care PSD va continua să le comunice într-o manieră constructivă. PSD reaminteşte că PNL, USR şi Iohannis au fost cei interesaţi de alegeri anticipate”, a transmis PSD, luni, printr-un comunicat de presă.

Potrivit social-democraţilor, amânarea alegerilor locale reprezintă o opţiune, în cazul în care pandemia nu va regresa în următoarele săptămâni.

”PSD cere ferm PNL să se ocupe în primul rând de asigurarea unui volum cât mai mare de teste corona-virus pentru populaţie şi de echipamente de protecţie pentru medicii care se află în prima linie”, se mai arată în comunicat.

În 10 martie, premierul Ludovic Orban a declarat că cea mai probabilă dată pentru alegerile locale este 28 iunie. 

Ulterior, el a precizat că, în funcţie de evoluţia coronavirusului, va fi luată o decizie dacă acestea vor fi sau amânate.

Mai mulţi lideri politici au cerut deja amânarea alegerilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.