Comitetul Executiv al PSD a decis înlocuirea lui Paul Stănescu cu Ilan Laufer la conducerea Ministerului Dezvoltării. De asemenea, Gabriel Leş revine la Apărare, după demisia lui Mihai Fifor, Olguţa Vasilescu trece la Transporturi în locul lui Lucian Şova, în timp de Niculae Bădălău preia Ministerul Economiei, înlocuindu-l pe Dănuţ Andruşcă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, potrivit deciziilor CEx al PSD, în funcţia de ministru al Muncii va fi numit deputatul Marius Budăi, la Ministerul Comunicaţiilor Bogdan Cojocaru va fi înlocuit cu Alexandru Petrescu, iar Ioana Bran pleacă din funcţia de ministru al Tineretului, post în care va fi numit senatorul Bogdan Matei.

CITEȘTE ȘI Deputatul Marius Budăi a avut funcţii de conducere la Casa de Pensii Botoşani, AJPS şi DGASPC, dar a fost şi reprezentant zonal la o firmă de curierat
Olguţa Vasilescu, desemnată de PSD ministru al Transporturilor. Firea: Cred că va găsi o soluţie în privinţa Metrorex / Sindicatul de la metrou a anunţat declanşarea grevei generale
CITEȘTE ȘI Olguţa Vasilescu, desemnată de PSD ministru al Transporturilor. Firea: Cred că va găsi o soluţie în privinţa Metrorex / Sindicatul de la metrou a anunţat declanşarea grevei generale

Şi la Ministerul Culturii se schimbă titularul, în locul lui George Ivaşcu va fi numit senatorul Daniel Breaz.

CITEȘTE ȘI Daniel Breaz, propus ministru la Cultură, profesor de matematică şi susţinător declarat al familiei tradiţionale

Anunţul privind remanierile aprobate a fost făcut de către premierul Viorica Dăncilă.

Despre numirea lui Bădălău la conducerea Ministerului Economiei, Dăncilă a spus că s-a considerat că este nevoie de ”o persoană cu autoritate pentru a accelera activitatea în acest domeniu deosebit de important”.

Viorica Dăncilă i-a mulţumit lui Fifor pentru activitatea la Ministerul Apărării, lăsând ”un minister la cheie”, iar în continuare se va ocupa de departamentele partidului.

Gabriel Leş a mai fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu, iar Ilan Laufer a fost secretar de stat în Cabinetul Grindeanu şi ministru pentru IMM-uri în Executivul condus de Mihai Tudose.

Alexandru Petrescu este directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Propunerile de remanieri vor fi transmise preşedintelui Klaus Iohannis, pentru ca şeful statului să semneze decretele în acest sens.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.