PSD afirmă, miercuri, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, că ”toana” preşedintelui Klaus Iohannis de a bloca bugetul pentru anul 2019 duce la amânarea investiţiilor. ”În fiecare zi se amână construcţia a câte 40 de noi creşe sau grădiniţe”, susţine PSD care afirmă că s-au alocat 5 miliarde de euro pentru investiţii, dar acestea nu pot fi demarate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În fiecare zi se amână construcţia a câte 40 de noi creşe sau grădiniţe! De ce? Atât ne costă toana lui Iohannis de a bloca bugetul de stat. Guvernul a alocat pentru 2019 circa 5 miliarde euro pentru investiţii noi. Acestea însă nu pot fi demarate pentru că Iohannis pune beţe-n roate guvernării PSD”, scrie PSD, miercuri, pe pagina oficială de Facebook.

Mesajul este însoţit de un scurt videoclip. 

De asemenea, social-democraţii afirmă Iohannis ”este primul preşedinte al României care contestă bugetul propriei ţări la Curtea Constituţională”.

”Asta înseamnă că în fiecare zi lucrătoare din 2019 care trece fără buget adoptat, valoarea medie a investiţiilor întârziate în România este de 20 milioane euro! Dar pe Iohannis nu îl interesează investiţiile şi economia, ci doar campania sa electorală!”, mai scrie PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, vineri, la Curtea Constituţională, Legea bugetului de stat pentru anul 2019, reclamând că încalcă legea fundamentală atât prin modul în care a fost adoptată, cât şi prin conţinutul său normativ.

Preşedintele afirmă în sesizare că au fost încălcate rolului şi atribuţiile Consiliului fiscal. De asemenea, în opinia preşedintelui, au fost încălcate principiile şi reglementările privind responsabilitatea fiscal-bugetară, dar şi normele de tehnică legilsataivă.

Anterior, preşedintele a declarat că guvernarea PSD a eşuat, nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea, iar bugetul pe 2019 este „bugetul ruşinii naţionale”, care nu doar că pune în pericol economia naţională, dar are aspecte clare de neconstituţionalitate.

Sesizarea preşedintelui va fi discutată în 6 martie de Curtea Constituţională. 


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.