PSD i-a cerut, joi, ministrului PNL al Energiei să nu închidă capacităţi de producţie a energiei pe bază de cărbune fără a pune ceva în loc, în caz contrar, miniştrii social-democraţi nu vor fi de acord cu legea decarbonizării. Cei de la PSD spun că susţin orice demers care are ca scop protejarea mediului, cum sunt investiţiile în panouri fotovoltaice, finanţate din bani europeni, care ”trebuie găsite soluţii de tip dual astfel încât terenurile agricole să poată fi cultivate în continuare, altfel, producţia agricolă a ţării va fi grav afectată, iar rezultatul va fi unul singur: vom rămâne fără mâncare”. ”Altfel spus, vom fi „verzi”, dar de frig şi de foame”, mai arată PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD nu susţine proiectul de ordonanţă de urgenţă privind decarbonizarea, iniţiat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, care propune închiderea unor capacităţi de producţie pe cărbune până la finalul anului, asta în timp ce restul ţărilor europene redeschid centrale pe cărbune pentru a face faţă crizei energetice”, anunţă formaţiunea.

”Nu putem accepta ca sute de megawaţi să dispară peste noapte fără să punem în loc noi capacităţi de producţie. Asta înseamnă să ne trezim rapid în situaţia de a nu mai avea energia necesară pentru consumul economiei şi al populaţiei, fapt care va provoca o criză economică şi socială majoră”, spun social-democraţii. 

PSD consideră că, ”în actualul context România trebuie să rediscute termenele asumate prin PNRR privind închiderea producţiei pe bază de cărbune, mai ales că liderii Comisiei Europene au anunţat oficial că se poate renegocia întregul capitol referitor la energie din PNRR”.

”De aceea, este nevoie de o reuniune a Coaliţiei, în care ministrul Energiei trebuie să vină cu o foaie de parcurs predictibilă şi să demonstreze că, înainte de a închide ceva, oferă garanţii că putem pune altceva în loc. Până atunci, miniştrii PSD nu vor semna ordonanţa de urgenţă privind decarbonizarea”, spune PSD/ 

PSD mai arată că ”susţine orice demers care are ca scop protejarea mediului, cum sunt investiţiile în panouri fotovoltaice, finanţate din bani europeni”.

”Cu toate acestea, nu putem fi de acord cu scoaterea haotică din circuitul agricol a zeci de mii de hectare de teren sub pretextul montării de asemenea instalaţii. Trebuie găsite soluţii de tip dual astfel încât terenurile agricole să poată fi cultivate în continuare. Altfel, producţia agricolă a ţării va fi grav afectată, iar rezultatul va fi unul singur: vom rămâne fără mâncare! Altfel spus, vom fi „verzi”, dar de frig şi de foame”, mai spun cei de la PSD, în comunicat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.