Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat, marţi, că PSD ia în calcul să nu participe la votul pentru învestirea Guvernului Orban II, până la răspunsul CCR privind desemnarea lui Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Luăm în calcul ca, până la răspunsul CCR pe sesizarea privind desemnarea abuzivă a domnului Orban după ce a fost demis, să nu participăm la acest vot”, a spus, marţi, Alfred simonis, după şedinţa Birourilor Permanente Reunite.

Simonis a spus că decizia nu a fost încă luată, urând să mai existe discuţii până la data rogramată a votului.

Audierile miniştrilor Cabinetului Orban ll în Parlament vor avea loc în 17, 18 şi 19 februarie, iar votul în plenul Camerelor reunite este programat în 24 februarie, la ora 16:00, conform deciziei Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Parlamentul şi Preşedinţia au termen până în 14 februarie pentru a-şi prezenta poziţia referitoare la sesizarea PSD în legătură cu nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier, a anunţat Curtea Constituţională, data şedinţei de judecată fiind stabilită ulterior

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.