Preşedintele PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, a anunţat că cei trei consilieri locali ai social - democraţilor în Consiliul Local Timişoara vor vota propunerea USR-PLUS pentru un post de viceprimar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Simonis a arătat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a făcut apel la Alin Nica - preşedintele CJ Timi şi primarul Dominic Fritz, să dea dovadă de responsabilitate.

”În ultimele saptamâni am făcut mai multe apeluri la responsabilitate adresate domnilor Nica şi Fritz. Le ceream să conştientizeze gravitatea situaţiei sanitare şi economice cu care ne confruntăm. Le ceream să nu se mai bată pentru funcţii, putere, influenţă. Solicitările mele au fost în van, iar astăzi asistăm la un teatru absurd, ale cărui victime sunt timişorenii. Azi vor fi votaţi viceprimarul sau viceprimarii, iar USR şi PNL nu au reuşit să depăşească logică intereselor meschine de grup. Actuala pandemie este şi o  provocare peste care putem trece dacă învăţăm să fim mai uniţi, mai solidari, mai aproape de cei pe care îi reprezentăm. USR a câstigat alegerile în Timişoara cu 13 consilieri locali, având nevoie de un singur vot pentru majoritatea necesară alegerii viceprimarului. Voinţa timişorenilor a fost că USR să conducă municipiul în următorii 4 ani, iar PSD respectă acest lucru”, a scris Simonis.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Liderul social- democraţilor din Timiş a mai anunţat că cei trei consilieri locali ai PSD vor vota propunerea USR-PLUS pentru funcţia de viceprimar.

”Va anunţ că reprezentanţii PSD vor vota viceprimarul USR, că un gest de responsabilitate şi de recunoaştere a rezultatului alegerilor. ţîn să subliniez încă o dată că PSD Timiş nu participa la nicio negociere pentru majorităţi şi nu doreşte funcţîi în executiv. De asemenea, votul de azi nu este un cec în alb dat actualei administraţii, ci un gest punctual, menit să deblocheze o criză creată de oameni politici mici, fără experieţă şi cu orgolii mai mari decât capacitatea lor intelectuală. Timişoara pe primul loc!”, a scris Alfred Simonis pe Facebook.

Şedinţa de plen a Consiliului Local Timişoara, în care pe ordinea de zi se află şi votarea viceprimarilor, are loc la ora 17.00. Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a anunţat că liberalii vor vota propunerea USR-PLUS, dar că şi ei vor avea un candidat pentru cea de-a doua poziţie de viceprimar. În replică, Dominic Fritz a anunţat că va supune la vot doar alegerea viceprimarului susţinut de USR-PLUS şi că cel de-al doilea viceprimar va fi votat atunci când se va parafa un protocol cu PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.