Consiliul Politic Naţional al PSD a validat, cu unanimitate de voturi, ca Alexandru Rafila să fie propunerea de premier pe care social-democraţii o vor înainta la consultările de la Cotroceni, din 14 decembrie, au declarat surse din partid, pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Singure variante ale PSD sunt asumarea unei guvernări minoritare sau să existe un Guvern de uniune naţională, au adăugat sursele citate. 

Marcel Ciolacu spunea, înainte de şedinţa de joi a Consiliului Politic Naţional, că PSD are 110 de mandate la Camera Deputaţilor şi 48 de mandate la Senat, prin urmare rămâne partidul cu cele mai multe mandate, deci ar trebui să fie chemat primul la consultările de la Cotroceni. Ciolacu ar avea şi miniştri, la Finanţate Cristian Socol, la Educaţie Leonard Azamfirei sau la Justiţiei Maia Teodoroiu.

ZIlele acestea sunt negocieri şi între PNL, USR-PLUS şi UDMR în vederea formării unei coaliţii de guvernare. 

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare la consultări la Palatul Cotroceni în vederea desemnării viitorului premier, luni 14 decembrie, transmite Administraţia Prezidenţială. Primul partid care va avea discuţii cu şeful statului este PSD, urmat de PNL, Alianţa USR-PLUS, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), UDMR şi minorităţile naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.