Protestul anticorupţie de la Universitate a început, sâmbătă după-amiază, aproximativ 3.000 de persoane scandând "PSD - Ciuma Roşie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cei prezenţi la protest au pancarte pe care scrie: "Nu acceptam teleormanizarea României", "PSD ciuma rosie", "Jos labele de pe justiţie", "Revoluţia fiscală cea mai mare păcăleală", "Ne am întors cu toţii în ţară", "Sunteţi un partid de hoţi, corupţi şi mafioţi", "Dragnea, păzea, vine Transilvania!".
Sunt câteva grupuri compacte din Arad, Timişoara, Cluj, cu baner pe care scrie: "Teldrum cartel mafiot"
Pe un altul scrie ":Penalii, slugile lui Dragnea".
Atât în Piaţa Universităţii, cât şi pe traseu sunt efective mari de jandarmi, inclusiv jandarmii călare. Deocamdată circulaţie se desfăşoară normal, oamenii fiind pe trotuar şi fiind amplasate garduri de către Jandarmerie.
 
Numeroşi protestatari continuă să vină în piaţă fie de la metrou, fie dinspre Piaţa Victorieii. Foarte mulţi dintre ei flutură drapele tricolore sau chiar sunt înfăşuraţi în steag, iar alţii poartă steagul UE.

În prima parte a zilei au venit manifestanţi din ţară, cu trenul sau cu maşinile şi mulţi alţii sunt încă pe drum.

Protestul este în principal faţă de modificarea legilor justiţiei, a Codurilor penale, precum şi faţă de introducerea Declaraţiei 600, iar manifestanţii vor pleca în marş la ora 19:30 către Palatul Parlamentului, cu opriri la sediul Avocatului Poporului, Curtea Constituţională şi Consiliul Naţional al Audiovizualului.

La ora 21:00, la Palatul Parlamentului, cei prezenţi ar urma să facă un live pe Facebook, de pe telefon, cu lanterna aprinsă, în timp este intonat Imnul de Stat al României.

Grupul civic “Corupţia ucide” a anunţat că există informaţii potrivit cărora se încearcă deturnarea coloanei de manifestanţi care vor protesta în Bucureşti, afirmând că există surse care spun că vor fi inflitrate persoane care să modifice traseul stabilit de protestatari, deturnându-i către Palatul Cotroceni. Grupul face apel la calm şi îndeamnă oamenii ieşiţi în stradă “să ţină ochii deschişi”.

“ATENŢIE Din surse de informare de încredere aflăm că există posibilitatea unor încercări de deturnare a coloanei de manifestanţi în direcţia Palatului Cotroceni prin infiltrarea unor persoane care să sugereze această direcţie, dar şi prin alte metode care să determine modificarea traseului. E important să ţinem ochii deschişi şi să ne păstrăm priorităţile”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook “Corupţia ucide.

Simutan, pe Facebook, au fost convocaţi şi suporterii echipelor de fotbal, în cadrul evenimentului "Toţi suporterii în stradă". Aceştia şi-au dat întâlnire la ora 15:00 şi şi0au anunţat intenţia de a merge la Piaţa Victoriei.

Jandarmeria Capitalei a transmis şi vineri, şi sâmbătă, mesaje pe pagina sa de Facebook, făcând apel la desfăşurarea unor manifestaţii paşnice. Instituţia spune că este echidistantă şi garantează drepturile constituţionale ale cetăţenilor, cât timp aceştia se manifestă paşnic şi recomandă protestatarilor să fie civilizaţi şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.