Programul politic propus de preşedintele USR, Dacian Cioloş, membrilor conducerii partidului, a fost respins la vot, cu 14 voturi ”împotrivă” şi 11 ”pentru”. Cioloş le-a transmis colegilor că îşi va anunţa decizia, în urma acestui vot, în scurt timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacian Cioloş le-a transmis colegilor că va anunţa ce decizie ia, după votul din conducerea partidului. 

Preşedintele USR nu a vrut să renunţe la punctele din programul propus săptămâna trecută şi care au generat tensiuni majore în partid, printre care înfiinţarea unei comisii de experţi şi demiterea secretrarului general al formaţiunii, au declarat pentru News.ro surse participante la şedinţa Biroului Naţional (BN). Este vorba de  comisia de experţi care să propună miniştrii, demiterea secretarului general al USR, Geroge Marussi şi impunerea unei alte persoane, interzicerea excluderilor din partid pe motiv de delict de opinie. 

 

O şedinţă a Biroului Naţional (BN) al USR a fost convocată pentru luni dimineaţă, după ce Dacian Cioloş a cerut săptămâna trecută un vot pentru un nou program politic, ameninţând că, în caz contrar, va demisiona de la şefia partidului.

Potrivit unei înregistrări obţinute de News.ro, Cioloş a afirmat de mai multe ori, în şedinţa de joi, în care şi-a prezentat programul politic, că, în cazul în care programul nu e aprobat, îşi depune mandatul, invocând inclusiv cuvântul ”demisie”. Cioloş a declarat vineri că nu pleacă din partid, calificând drept ”complet false” informaţiile pe această temă, precum şi pe cele potrivit cărora ar fi făcut referire la posibilitatea unei separări a grupurilor parlamentare USR, invocând revenirea la PLUS.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.