Liderul Pro România, Victor Pinta, anunţă, joi, pe Facebook, o serie de decizii luate în cadrul partidului, printre acestea fiind susţinerea candidaţilor proprii la alegerile locale şi parlamentare, rămânerea în Opoziţie şi o eventuală colaborare cu PSD, dacă acest partid se va schimba, în fond, nu în formă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu avem CEX la Pro România, dar ne întâlnim, dezbatem şi luăm decizii privind activitatea şi proiectele noastre politice de viitor”, a anunţat, joi, Victor Ponta, printr-o postare pe Facebook.

Aceasta a detaliat deciziile luate în întâlnirea de partid care a avut loc, miercuri seară:

”Pro România se consolidează că proiect politic nou, de centru stânga, proeuropean, pro dezvoltare. Suntem în opoziţie (civilizată, dar fără compromisuri) faţă de Guvernul de dreapta şi vom lupta democratic pentru reducerea inegalităţilor, dezvoltare mai echilibrată, reforma administrativă şi constituţională, schimbarea sistemului fiscal, canalizarea principalelor resurse publice către educaţie, sănătate, infrastructură şi protecţia mediului”, scriePOnta.
Acesta a precizat că Pro România selectează şi va susţine candidaţi proprii la alegerile locale şi parlamentare: ”principalele criterii de selecţie sunt competenţă profesională, capacitatea de promovare şi implementare a unor proiecte publice de dezvoltare şi integritatea”.

”Parlamentarii Pro România vor susţine, prin vot, pentru anul 2020 revenirea la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene de către consilieri (nu dorim schimbarea baronilor PSD cu baronii PNL - trebuie să împiedicăm perpetuarea la nivel local a acestor practici politice nocive) şi alegerea primarilor din două tururi de scrutin (pentru a da o şansă şi acelor candidaţi care nu se bazează doar pe aparatul de partid).

Vom colabora punctual cu alte forţe politice dacă vor susţine proiectele pe care noi le promovăm sau dacă au iniţiative de reforma benefice întregii societăţi. Am pornit proiectul Pro România ca o construcţie necesară pe scena politică pentru reprezentarea milioanelor de români care cred şi au nevoie de o stânga modernă, europeană şi progresistă, cu principii de competenţă şi integritate (exact ceea ce conducerea PSD, din păcate, a abandonat şi a combătut în perioada 2017-2019). Înfrângerile electorale catastrofale ale Vechii Stângi şi demisia Vioricăi Dăncilă sperăm să ducă la o reforma radicală a PSD. Dacă această schimbare (nu doar de formă ci şi de fond) se va realiza cu adevărat în viitor vom saluta şi putem colabora în proiectele unei Noi Stângi moderne”, a mai scris Ponta.

Acesta a făcut referire şi la Convenţia Naţională din 8 februarie 2020, care va avea loc la Bucureşti, şi a anunţat că, luni, în cadrul Biroului Executiv, vor fi oficializate rezultatele discuţiilor, iar Pro România va intra în campania electorală pentru alegerile de anul viitor.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.