Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache a solicitat colegului său de partid Marcel Ciolacu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, să facă demersurile necesare către ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Ion Ştefan, prin intermediul unei întrebări sau interpelări, pentru a afla motivele ”blocării nejustificate” a emiterii avizului pentru Planul Urbanistic Zonal Coordonator al Sectorului 1. De asemenea, îi cere lui Ciolacu să facă orice alte demersuri politice posibile pentru a debloca procesul de avizare. El acuză că, din considerente electorale, persoane cu funcţii de conducere din MLPDA, în conivenţă cu factori politici din USR-PLUS, şi-au făcut un scop din a bloca proiectul şi implicite modernizarea sectorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă solicit respectuos ca, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de lider al PSD, să efectuaţi demersurile necesare în vederea adresării unor întrebărti scrise şi/sau interpelări domnului Ion Şefan, actualul ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, cu privire la motivele blocării nejustificate a procesului de avizare a PUZ Coordonator Sector 1”, afirmă Tudorache în documentul oficial adresat lui Ciolacu.

De asemenea, el îi cere lui Marcel Ciolacu să facă ”orice alte demersuri posibile în vederea găsirii unei rezolvări de natură politică pentru a debloca procesul de avizare a documentaţiei urbanistice de către MLPDA, fiind neechivoc faptul că obţinerea expeditivă a avizului şi aprobarea subsecventă a proiectului la nivelul organelor competente ale administraţiei publice locale ar fi în măsură să aducă benedicii reale locuitorilor sectorului 1 şi la nivelul întregului Municipiu Bucureşti”.

În opinia primarului, neîndeplinirea, de către persoanele responsabile din cadrul MLPDA, ”cu intenţie sau din gravă neglijenţă, a obligaţiilor de serviciiu produce prejudicii însemnate mediului de afaceri şi locuitorilor sectorului 1, generând nu numai un blocaj în procesul de adoptare a proiectului de către autorităţile locale competente, dar şi prejudicii electorale PSD, în contextul organizării iminente a alegrilor locale la nivelul acestei unităţi administrativ teritoriale şi nu numai”.

Daniel Tudorache preia argumentele firmei care a elaborat documentaţia necesară elaborării PUZ Sector 1, Vego Concept Engineering, prezentând etapele parcurse în vederea obţinerii avizului Ministerului Dezvoltării, inclusiv amânări şi solicitări de documente. Totodată, afirmă că au fost depuse toate documentele, iar în tot acest timp PUZ ale sectoarelor 2 şi 5 au primit avize favorabile.

Primarul Sectorului 1 acuză că singurul motiv al tergiversării emiterii avizului de către MLPDA  şi blocării PUZ îl constituie ”conduita reprobabilă a unor persoane cu funcţii de conducere din MLPDA care, în conivenţă cu factori politici din cadrul USR-PLUS, şi-au făcut un scop din a bloca fără temei legal demersurile de modernizare şi dezvoltare ale Sectorului 1 reflectate în PUZ Coordonator în curs de aprobare”. El invocă informaţii de la persoane din minister, dar şi faptul că în contextul electoral adversarii politici ai PSD ar câştiga capital electoral şi de imagine blocând investiţii publice sau private care depind de aprobarea proiectului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.