Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, propune un proiect de hotărâre care prevede schimbarea din funcţie a unuia dintre viceprimarii oraşului, reprezentant al USR, pe care îl acuză de îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu. Volosevici susţine că viceprimarul Anca Adina Popa se opune unor proiecte de hotărâre care vizează societatea de transport public din municipiu, aflată într-o situaţie dificilă, însă când i-a cerut să vină cu soluţii, în contextul în care se opune celor deja propuse, aceasta a tăcut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Primarul Andrei Liviu Volosevici cere Consiliului Local al municipiului Ploieşti înlocuirea viceprimarului USR, doamna Anca Adina Popa. Iniţierea proiectului de hotărâre care prevede această schimbare la conducerea primăriei este motivată de faptul că atribuţiile de viceprimar, delegate prin dispoziţiile primarului, au fost îndeplinite defectuos, fapt ce a determinat retragerea atribuţiilor după un anumit timp”; anunţă, joi, Primăria municipiului Ploieşti.
Edilul aduce drept argumente faptul că viceprimarul USR Anca Popa a votat împotrivă sau pentru prorogarea unor proiecte privind activitatea societăţii Transport Călători Expres, care asigură transportul public în municipiu şi este deţinută de Consiliul Local Ploieşti, societate aflată în dificultate din punct de vedere financiar şi care se află sub directa coordonare a Ancăi Popa. Mai mult, viceprimarul Anca Popa nu a fost în măsură sau nu a fost interesată să ofere o soluţie alternativă la aceste proiecte. 
Volosevici este de părere că „doamna viceprimar şi-a exercitat atribuţiile cu rea credinţă şi, cu siguranţă, funcţia de viceprimar şi atribuţiile vor putea fi duse la îndeplinire mult mai bine de unul dintre consilierii locali ai PNL”. 
„Voi pune la dispoziţie înregistrarea unei şedinţe de lucru cu doamna viceprimar în care se aude linişte. Dânsa nu are idei. Este o şedinţă înregistrată cu acordul dumneaei. Viceprimarul nu este doar consilier şi votează oportunităţi, este şi cel care trebuie să creeze oportunitatea de rezolvare a unor probleme. Un viceprimar este şi executiv, are şi responsabilităţi în a propune şi a găsi soluţii, nu doar ne comportăm ca viceprimar când mergem la ceremonii şi în rest nu avem nimic de propus pentru rezolvarea problemelor”, a declarat, pentru News.ro, primarul Andrei Volosevici.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.