Primarul municipiului Ploieşti, liberalul Andrei Volosevici, lansează un atac dur la adresa preşedintelui PNL Ploieşti, senatorul Roberta Anastase, după ce aceasta a postat pe Facebook un mesaj în care afirma că a insistat pe lângă edil cu privire la construcţia unei creşe cu finanţare prin Ministerul Dezvoltării. Primarul cataloghează drept ”jenantă” atitudinea şefei sale de partid şi afirmă: ”Eu înţeleg că nu mă mai iubeşte. Nu m-o mai iubi, asta este, ce să facem? Dar cinstit, totuşi un senator al României care dezinformează, e cam jenant”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pare că începe să devină un obicei aşa... jenant, pentru o persoană din spaţiul public – şi aici mă adresez doamnei senator Roberta Anastase – şi este jenant că pare că nu înţelege exact care-s creşele, care-s programele... Eu aş ruga-o elegant pe doamna să se informeze - ştiu că nu o pasionează foarte mult decât la nivel declarativ administraţia locală – dar după cum ştiţi, ieri am semnat nişte contracte, spun eu, importante: nişte copii din Ploieşti (...) vor merge o creşă nouă. Niciodată doamna Anastase nu s-a rugat de mine ca să facem o creşă. În plus, ceea ce noi am pus oficial pe site-ul Primăriei, ieri, a fost altă creşă decât crede doamna. Concret, şi vorbim pe documente: în 8 iulie 2021, cu mult înainte să apară pe PNRR Programul cu creşele, Primăria municipiului Ploieşti a făcut solicitare către CNI cu corespondenţă care s-a aprobat, discuţia fiind purtată de nişte consilieri, nu de doamna. Am depus toate documentele la CNI, am ţinut corespondenţă, am mers pe lista-sinteză, după care s-a aprobat. Ce s-a întâmplat? A apărut programul PNRR pe creşe. Nefiind bani la CNI, şi CNI-ul a mutat partea de creşe pe PNRR, dar noi eram anunţaţi că am reuşit să semnăm contractul pe Aleea Strunga. 8 iulie 2021. Nu are nicio legătură cu povestea pe care o spune doamna senator - şi ruşinică, Roberta! – cu noua depunere, şi de fapt a fost depusă din decembrie de când a apărut programul pe PNRR şi care vizează o construcţie a unei creşe pe Cosminele. Eu înţeleg că nu mă mai iubeşte. Nu m-o mai iubi, asta este, ce să facem? Dar cinstit, totuşi un senator al României care dezinformează, e cam jenant. (...) Doamna senator, cu tot respectul, mai lăsaţi minciunile!”, a afirmat primarul Andrei Volosevici, într-o conferinţă de presă, vineri.
 
Roberta Anastase a postat, joi, un mesaj prin care distribuia un articol dintr-un ziar local care a publicat un comunicat al municipalităţii prin care se anunţa că Primăria a semnat un contract de finanţare pentru o creşă. 
 
”Mă bucur foarte mult că s-a ajuns în etapa semnării acestor contracte. Îmi aduc aminte ca am avut o discuţie cu ministru dezvoltării, Atilla Cseke, care mi-a atras atenţia ca Ploieştiul era printre puţinele municipii, dacă nu singurul, care nu aplicase pentru acest program naţional. Mi-a luat ceva timp sa îl conving pe primar ca e nevoie de creşe noi în Ploieşti şi ă acest program reprezintă o oportunitate. Ce să mai zic? Totul e bine când se termină cu bine!”, a scris Anastase. 
 
În iulie, Andrei Volosevici o critica de asemenea pe Roberta Anastase, care distribuise un comunicat dat publicităţii de către membri PNL din Consiliul Local Ploieşti care reclamau că Primăria le cere să semneze o declaraţie de confidenţialitate pentru a avea acces la datele unui studiu de prefezabilitate realizat de Banca Mondială şi plătit cu 100.000 de euro din bani publici, pentru realizarea unui spital.
 
”Eu înţeleg că doamna senator (Roberta Anastase - n.r.), locuind în Bucureşti, desfăşurându-şi activitatea acolo, îşi duce familia şi copiii în Bucureşti. Noi însă, muritorii ăştia de rând de pe aici, avem un spital de pediatrie la care chiar dânsa a constatat că sunt nişte carenţe la nivelul a tot ceea ce înseamnă activitate prin prisma patrimoniului. De ce să împiedicăm lucrurile astea? Vă spun eu, asta e miza”, afirma Andrei Volosevici, amintind că înşişi consilierii au votat un proiect de hotărâre care prevedea că datele din studiu sunt confidenţiale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.