Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, anunţă că a formulat plângere penală, denunţând astfel contractul pe care Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova l-a încheiat cu compania Termoficare Prahova SA pentru furnizarea de agent termic în municipiul Ploieşti. Anunţul este făcut în contextul în care, la nici două luni de la concesionarea serviciului de termoficare companiei Termoficare Prahova SA, aproximativ 130.000 de ploieşteni au rămas fără apă caldă, după ce au fost anunţate revizii la centrale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Într-o conferinţă de presă organizată luni seară, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a criticat în termeni duri decizia Consiliului Judeţean Prahova de a organiza o şedinţă extraordinară în care să aprobe rezilierea contractului de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică din municipiul Ploieşti, în sistem centralizat încheiat în 09 mai 2022.
 
El anunţă că a depus plângere penală cu privire la acest mandat, pe motiv că nu recunoaşte contractul pe care îl consideră „ilegal”.
 
„Astăzi am mai asistat la o mascaradă: poate cineva îi spune preşedintelui ADI, domnului Iulian Dumitrescu, preşedintele CJ Prahova, că nu are nevoie de o hotărâre de Consiliu Judeţean care să-l împuternicească să rezilieze un contract, că refer la contractul ADI cu furnizorul de termie. Este clar statutul. Dacă vrem să facem spectacol, să ne împuternicească cineva să reziliez contractul, ok. Dar statutul spune foarte clar. (...) Eu am formulat plângere penală pe ceea ce înseamnă acest contract care nu are nicio legătură cu documentaţia pe care au adoptat-o de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Nu au de ce să dea hotărâre să facă un spectacol, pentru că există în statut deja, poate citeşte cineva şi statutul; domnul preşedinte mă îndoiesc, domnul Tudone (vicepreşedintele CJ Prahova, Dumitru Tudone – n.r.), cineva de la Consiliul Judeţean”, a afirmat Andrei Volosevici luni seară. 
 
Acesta consideră că municipiul Ploieşti „nu poate plăti investiţii în patrimoniul Consiliului Judeţean” şi spune că cere public „ca autorităţile statului să-şi facă datoria”.
 
El a catalogat situaţia drept „o porcărie făcută de unii care se ceartă între ei şi se ceartă între ei pe piele ploieştenilor”.
 
El afirmă că decizia de a sista furnizarea apei calde în Ploieşti este una „premeditată” şi a făcut public un document prin care concesionarul serviciului de termie anunţa că a încheiat cu o firmă privată un contract de închiriere a două cazane cu apă fierbinte, începând cu iulie 2022 pentru o perioadă de 12 luni, cazanele urmând a asigura furnizarea apei calde în oraş.
 
Volosevici spune că documentul a parvenit la Primăria Ploieşti abia luni seară, la câteva ore bune după ce furnizarea apei calde fusese sistată. 
 
„Mie mi se pare că cineva îşi bate joc de noi. (...) Pentru mine este ireal să văd că totul este şi a fost premeditat. Sper ca nişte oameni să-şi revină. (...) Mie mi se pare o mare ruşine pentru Ploieşti lucrul ăsta, pe care am încercat să îl rezolv. Aveam această informaţie că totul e premeditat, dar, oameni buni, peste jocul politic, avem spitale, creşe, grădiniţe, şcoli, oameni.  (...) Cineva îşi bate joc de ploieşteni şi vă asigur că nu sunt eu”, mai spune Volosevici. 
 
El adaugă, în acest context, că „crede că nişte oameni nu sunt zdraveni la cap”. 
 
Edilul a povestit că preşedintele ADI Termo Prahova, Horia Tiseanu, l-a „certat” atunci când a încercat să discute cu el pe tema faptului că luni, de la ora 8:30, furnizarea apei calde a fost sistată în Ploieşti, el povestind că Tiseanu i-a replicat că el nu are cunoştinţă, că locuieşte în altă localitate şi nu în municipiul reşedinţă de judeţ. 
 
Consumatorii din Ploieşti racordaţi la sistemul centralizat de termoficare şi apă caldă au rămas, începând de luni, timp de o lună, fără apă caldă, oamenii fiind notificaţi prin anunţuri postate la intrările în bloc cu privire la faptul că se fac lucrări de mentenanţă. Printre instituţiile afectate se numără Maternitatea şi Spitalul pentru copii. 
 
Primarul a explicat că şi el locuieşte la bloc şi blocul în care locuieşte este racordat la sistemul centralizat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.