Andrei Volosevici, ales în anul 2020 sub sigla PNL şi aflat la al doilea mandat de primar al municipiului Ploieşti, va candida pentru încă un mandat, dar din partea PSD, la scrutinul local de anul viitor. El a explicat decizia de a candida sub sigla social-democraţilor invocând faptul că, deşi a adresat ”un teanc de hârtii” fostului premier liberal, acesta nu a găsit niciodată timp să discute cu el, în timp ce noul prim-ministru Marcel Ciolacu s-a arătat deschis în a-l ajuta să rezolve problemele oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Andrei Volosevici, în prezent suspendat din PNL, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că va candida în 2024 din partea PSD, nu independent, cu susţinerea social-democraţilor. Volosevici a precizat că, dacă s-ar înscrie acum în PSD, ar pierde mandatul.
 
”Eu nu fac lucrurile pe jumătate. Voi candida din partea PSD. Eu aşa gândesc la nivel administrativ: mi-am dorit foarte mult şi îmi doresc să fac administraţie, acest lucru înseamnă susţinere şi atenţie din partea miniştrilor, din partea premierului. Am vorbit de mai multe ori cu actualul premier, domnul Ciolacu, şi nu am vorbit niciodată cu vechiul premier care nu a fost interesat o dată măcar să stea de vorbă cu mine să audă ce solicit. Aş putea să pun teancuri de hârtii pe masă, pe care i le-am adresat vechiului premier. Nu a avut niciodată timp”, a declarat Andrei Volosevici. 
 
El a afirmat că, dincolo de doctrina politică, e mai interesat să rezolve problemele oraşului. 
 
”Pe mine mă interesează cum rămânem la cea mai ieftină gigacalorie din ţară, cum acordăm subvenţie în continuare pentru transportul în comun. De mult cred că s-a terminat cu ceea ce înseamnă dreapta, stânga... dacă tot discutăm despre politică, e o alianţă. Dacă un aliat nu a vrut, a vrut celălalt şi merg acolo să termin ce am început şi să fiu susţinut să pun în practică nişte proiecte, pentru că pare că PNL-ul, în afară de a fi atent la dorinţele sultanului albanez, nu are interes pentru ce înseamnă administraţia din Ploieşti”, a spus edilul. 
 
Întrebat cine este ”sultanul albanez”, primarul Andrei Volosevici a răspuns: ”Domnul Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova”.
 
El a reclamat că PNL ”nu a dorit decât să nu se întâmple lucruri” în Ploieşti.
 
Andrei Volosevici, de profesie avocat, se află la al doilea mandat de primar al Ploieştiului. Primul mandat l-a avut între 2008 şi 2012. Volosevici a fost inculpat de DNA într-un dosar care viza finanţarea de la bugetul local al municipiului a echipei de fotbal Petrolul Ploieşti şi acordarea unui contract, el fiind achitat definitiv de ÎCCJ.
 
În actualul mandat, Volosevici a acuzat în mod public conducerea PNL Prahova de faptul că încearcă să îl saboteze, refuzând să facă demersuri pentru rezolvarea crizei gunoiului sau a sistării furnizării apei calde în oraş, în contextul în care nu autoritatea locală, ci Asociaţiile de Dezvoltare coordonate de Consiliul Judeţean Prahova au atribuţii în ceea ce priveşte contractele pentru gestionarea deşeurilor şi furnizarea de agent termic, iar Consiliul Judeţean deţinea CET în care se producea agent termic pentru oraş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.