Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, urmărit penal de DNA pentru fapte de corupţie, a anunţat, miercuri, că va candida pentru un nou mandat, ca independent, cu susţinerea PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "Vă anunţ într-un mod cât se poate de clar, scurt, şi la obiect că am hotărât să candidez pentru următorul mandat, pentru că sunt lucruri atât de multe şi atât de importante încât e o provocare la care nu pot lipsi, iar în momentul în care instituţiile de cultură, de învăţământ şi toţi cei cu care într-adevăr am dus oraşul înainte m-au determinat să iau această decizie, o onorez. Sunt multe lucruri de făcut, vreau să sărbătorim cum se cuvine şi cei 400 de ani de la atestarea oraşului liber, dar ţin neapărat să fiu alături de voi, să făurim ceea ce înseamnă oraşul sigur, un oraş fără conflicte, un oraş care, cel puţin la 100 de ani ce înseamnă 2018 de la Marea Unire, să simtă România că într-adevăr Târgu-Mureş este un oraş european", a anunţat Dorin Florea, care este şi copreşedinte al PNL Mureş.

El a spus că le mulţumeşte şi românilor, şi maghiarilor care l-au încurajat să meargă mai departe.

"(...) Mulţumesc Partidului Naţional Liberal, care e alături de mine şi mă susţine. Candidez independent pentru a respecta pe toată lumea şi mai ales şi criteriile la care s-au angajat unele formaţiuni. Rămâne, sigur, ca faptele şi timpul să dovedească faptul că în tot ce am facut şi voi face pentru oraş în primul rând am aşezat pe plan mult mai îndepărtat alte interese şi de multe ori şi familiale", a adăugat Florea.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, miercuri, că primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, iar fiul său Dan Aurel Florea pentru complicitate la această infracţiune şi spălare de bani, edilul fiind acuzat că în 2011 CL a emis nouă hotărâri pentru realizarea unui proiect în care era interesat omul de afaceri Musgociu Mircea Nicolae, cercetat pentru dare de mită şi spălare de bani.

Procurorii DNA au anunţat că au dispus extinderea si continuarea urmăririi penale faţă de Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureş, pentru luare de mită, faţă de fiul acestuia, Dan Aurel Florea, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani şi faţă de omul de afaceri Mircea-Nicolae Musgociu pentru dare de mită şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor, în 30 iunie 2011, în baza expunerilor de motive ale primarului Dorin Florea, au fost emise nouă hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului “Prelungirea Caii Sighişoarei în două direcţii”, proiect în care era direct interesat omul de afaceri Mircea Nicolae Musgociu, în contextul unor schimburi de terenuri cu municipiul Tîrgu Mureş.

Ulterior, în 9 decembrie 2011, între o firmă reprezentată de Musgociu şi fiul primarului din Tîrgu Mureş a fost încheiat un contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament (suprafaţă utilă de 159,99 de metri pătraţi) situat în acelaşi oraş în schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA.

În 30 martie 2015, Dan Aurel Florea a vândut locuinţa respectivă, achiziţionată la un preţ subevaluat, contra sumei de 130.000 euro.

În cursul anului 2013, acţionând în aceeaşi manieră, suspectul Dorin Florea a continuat să sprijine afacerile şi interesele financiare ale lui Mircea Musgociu privind necesitatea achiziţionării din proprietatea omului de afaceri a suprafeţei de teren de 1.415,36 de metri pătraţi, situat in Târgu Mureş, zona Căii Sighişoarei (fosta Livadă Pomicolă Tîrgu Mureş).

Potrivit DNA, suspecţilor le-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

De profesie medic chirurg, dar şi fost prefect al judeţului din partea PNŢCD, Dorin Florea este primar în Târgu Mureş din anul 2000. A câştigat trei mandate consecutive, ultima dată din primul tur, însă a candidat de fiecare dată sub sigla altui partid. Astfel, în 2000 a candidat din partea PNŢCD, în 2004 a candidat ca independent, iar în 2008 a fost candidatul PDL. În 2012, Florea a candidat pentru un nou mandat de primar, în numele "Alianţei pentru Mureş", formată din PDL, UNPR şi Partidul Ecologist Român.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.