Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Ploieşti care l-au inculpat pentru fapte de corupţie în legătură cu finanţarea de la bugetul local al municipiului a echipei de fotbal Petrolul Ploieşti şi cu acordarea unui contract.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii ICCJ au dispus, joi, achitarea lui Andrei Liviu Volosevici pentru fapte de care acesta a fost acuzat că le-ar fi săvârşit în anteriorul mandat de primar al oraşului Ploieşti.

Volosevici a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit pentru altul şi trafic de influenţă.

"Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti şi de partea civilă Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Ploieşti împotriva sentinţei penale nr. 156 din 11 decembrie 2019 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie", se arată în decizia instanţei.

Andrei Volosevici a fost trimis în judecată de DNA în luna iunie a anului 2016 pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă într-un dosar privind finanţarea de la bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, în acelaşi dosar fiind inculpată şefa Serviciului juridic din Primăria Ploieşti. El a fost achitat de către instanţa de fond.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.