Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat, luni, că DNA a clasat un dosar care-l viza şi care era deschis în 2013. Edilul consideră că această clasare va afecta şi alte două dosare aflate pe rolul instanţelor. Considerând că va scăpa de problemele cu justiţia, Cătălin Cherecheş anunţă că va candida pentru un nou mandat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mi-am susţinut nevinovăţia, acum o confirmă şi ei: DNA a închis dosarul în care sunt cercetat de 6 ani. (...) Am fost acuzat de următoarele fapte, pentru care, prin ordonanţă de clasare, emisă de către procuror în ziua de 16 iulie 2019, respectivele fapte, cum ar fi abuz în serviciu, luare de mită în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, acte de comerţ incompatibile cu funcţia, instigare la abuz în serviciu, respectiv trafic de influenţă, au fost clasate. Pot să vin astăzi în faţa dumneavoastră şi să vă spun că, după mai bine de 6 ani de tortură, ca să spun aşa, prin care s-a analizat toată activitatea mea din primărie, din perioada 2011-2013, dar şi activitatea ulterioară, am ajuns acum să constat că procurorii, Direcţia Naţională Anticorupţie, neavând probe, au constatat nevinovăţia mea în aceste speţe, respectiv în aceste dosare şi cu privire la aceste acuzaţii”, a scris, luni, pe Facebook, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Acesta a continuat, apreciind că această clasare va afecta şi celelalte două dosare penale aflate pe rol şi care au legătură cu acuzaţiile din acest dosar.

”Bănuiesc că nu mai sunt multe acuzaţii din perspectiva Codului Penal, în special din perspectiva actelor de corupţie, care se puteau face. (...) Am ajuns într-o astfel de situaţie în care, chiar dacă nimeni nu o să îmi dea înapoi timpul, nici nervii, nici sănătatea sau anii de viaţă irosiţi, am satisfacţia că vin, ca şi nevinovat, certificat nevinovat de către Direcţia Naţională Anticorupţie, în faţa dumneavoastră. Bineînţeles că aceste clasări, respectiv anularea acestor acuzaţii, are şi un efect asupra celor două dosare care se află pe rolul instanţelor, care au legatură cu aceste cazuri, cu aceste acuzaţii şi, bineînţeles, din septembrie, atunci când vom intra în dezbaterea acestor dosare, lucrurile şi acolo vor avea un alt deznodământ”, a mai scris primarul Cherecheş pe Facebook.

Acesta afirmă că, odată rezolvate aceste aspecte din instanţă, poate anunţa că va candida pentru un nou mandat.

”Voi candida pentru un nou mandat, pentru a continua proiectele pe care mi le-am asumat în faţa băimărenilor”, a mai scris Cătălin Cherecheş.

Acesta a precizat că va candida independent, sub o platformă sau într-un parteneriat cu o platformă civico-politică.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.