Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea pentru modificarea Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, care prevede posibilitatea de prelungire a contractului de închiriere a locuinţelor pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite şi destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate, pe perioade de câte cinci ani. În prezent, acestea pot fi închiriate pentru o perioadă de un an de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă având ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 152/1998 a fost semnată de 48 de parlamentari de la PSD şi a fost respinsă de către Senat dar a fost adoptată în Camera Deputaţilor, pe 26 octombrie.

Actul normativ preconizează posibilitatea de prelungire a contractului de închiriere a locuinţelor pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite şi destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate, pe perioade de câte cinci ani, iar nu de un an, cum este în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.