Preşedintele PNL, Florin Cîţu, anunţă că susţine alocarea cât mai rapid a unui ajutor financiar din partea Guvernului către Primăria municipiului Giurgiu, acolo unde elevii au reluat cursurile după vacanţa de iarnă online, din cauză că municipalitatea nu are fonduri pentru plata în avans a gazului necesar încălzirii unităţilor didactice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ştiu situaţia de la Giurgiu. La Giurgiu este vorba de ajutor de termie pe care l-am dat de la buget pentru mai multe municipii şi oraşe. (...) Înţeleg că s-a trimis situaţia Primăriei Giurgiu la Guvern, susţin ca Guvernul să aibă resursele pentru Primăria Giurgiu, aşa cum a făcut şi pentru celelalte primării în 2020. Este o situaţie dificilă, suma nu este foarte mare şi cred că ar trebui foarte rapid Ministerul Dezvoltării să iniţieze o Hotărâre de Guvern ca să ajute Primăria Giurgiu pentru această perioadă dificilă”, a afirmat Florin Cîţu, vineri, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.  

Elevii din municipiul Giurgiu au reluat, luni, cursurile în format online, după ce Primăria a anunţat Inspectoratul Şcolar că nu are fonduri pentru asigurarea încălzirii clădirilor şcolilor.  

”Firma pe care Primăria a contractat-o pentru furnizarea gazului cere plata în avans. Primăria a înştiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean despre imposibilitatea de a asigura agent termic, pentru că nu avem banii necesari pentru a achita în avans. Vineri a fost făcută o solicitare către Guvern, pentru acordarea unui sprijin în valoare de 12 milioane de lei, sumă care ar ajunge până la începutul lunii martie”, a declarat, luni, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei Giurgiu, Georgiana Saltelechi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.