Preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, solicită primarului Constantin Toma să prezinte documentele care au stat la baza angajării de către municipalitate a unei cheltuieli de 740.000 de lei pentru organizarea în centrul oraşului a unui concert de Revelion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru că s-a creat rumoare în jurul organizării petrecerii dintre ani din bugetul public al municipiului Buzău, îi solicit primarului Toma să prezinte documente/informaţii ce ar fi trebuit să stea la baza angajării a 150.000 de euro pentru organizarea acesteia”, se arată într-un comunicat al deputatului buzoian Gabriel Avrămescu. 

Potrivit acestuia, primarul trebuie să prezinte:  

- Referatul de necesitate al achiziţiei petrecerii (justificarea necesităţii şi a oportunităţii); 

- Valoarea estimată - cum a fost determinată şi care au fost ofertele în baza cărora a fost făcut calculul; 

- Tipul procedurii de atribuire; 

- Operatorii economici desemnaţi câştigători - denumire şi valoare pentru fiecare angajament legal în parte. 

”Totodată, primarul buzoienilor ar trebui să ne răspundă şi dacă a fost ordonanţată plata şi, totodată, dacă a fost achitată din bugetul anului 2021", mai susţine liderul liberal.  

Avrămescu este de părere că primarul municipiului Buzău trebuie să răspundă urgent la solicitarea sa, pentru că a luat o serie de decizii pe banii buzoienilor  pentru o petrecere de Anul Nou în plină pandemie. 

„Mai mult, Toma a scos din buzunarele buzoienilor o sumă de aproape 3 ori mai mare decât în 2018 pentru o petrecere similară, în contextul în care criza economică mondială, provocată de pandemia coronavirus, a dus la scumpirea facturilor şi creşterea preţurilor la toate produsele din piaţă", mai spune Avrămescu. 

Deputatul liberal este de părere că cheltuiala făcută de municipalitate nu este justificată în condiţiile în care oraşul Buzău suferă la multe alte capitole iar banii ar fi putut fi cheltuiţi pe alte lucrări care aveau o mai mare prioritate. 

„În acest condiţii, mă întreb, oare când are de gând primarul Toma să facă investiţii pentru modernizarea municipiului, sau pentru asfaltarea drumurilor, amenajarea de parcări, investiţii în organizarea de pieţe volante, construcţia unui parc industrial, atragerea de investitori pentru crearea de oportunităţi de angajare a tinerilor şi altele. Probabil că niciodată...", se arată în încheierea comunicatului semnat de liderul PNL Buzău Gabriel Avrămescu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.