Preşedintele Klaus Iohannis are, marţi, o videoconferinţă cu premierul Ludovic Orban şi miniştrii cu responsabilităţi în gestionarea epidemiei COVID-19, după decretarea stării de urgenţă. Ulterior, şeful statului va participa la o discuţie cu membrii Consiliului European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, teleconferinţa preşedintelui Klaus Iohannis cu premierul Ludovic Orban şi miniştrii cu responsabilităţi în gestionarea epidemiei COVID-19 are loc la ora 15.00.

Discuţia şefului statului cu autorităţile implicate vine după decretarea stării de urgenţă. Încă de la anunţarea acesteia, preşedintele a precizat că Guvernul va veni cu măsuri sociale şi economice concrete pentru a reduce impactul asupra populaţiei şi economiei. 

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va rămâne implicat în lupta împotriva coronavirusului.

”Tot ceea ce facem în această grea perioadă se subsumează obiectivului primordial – acela de a proteja viaţa oamenilor prin limitarea cât se poate de mult a transmiterii infecţiei. Eu voi rămâne foarte implicat în continuare şi voi verifica personal cum se implementează toate aceste măsuri luate în urma emiterii decretului pentru instaurarea stării de urgenţă pe teritoriul României. Voi verifica personal la fiecare minister şi autoritate în parte cum se aplică aceste măsuri”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la decretarea stării de urgenţă.

Marţi, de la ora 18.00, preşedintele Klaus Iohannis va lua parte, prin videoconferinţă, la reuniunea membrilor Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea epidemiei COVID-19.

Preşedintele Consilului European, Charles Michel, le-a transmis liderilor europeni că stoparea răspândirii virusului, asigurarea sistemelor medicale şi cercetarea sunt prioritare în zilele şi săptămânile următoare.

Aceasta este a doua videoconferinţă a liderilor europeni pe tema coronavirusului, după cea din 10 martie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.