Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, joi, cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii Educaţiei, Sănătăţii, Afacerilor Interne şi Dezvoltării, pentru a discuta despre domeniile gestionate de aceştia. "Sunt discuţii extrem de utile, extrem de folositoare şi eu cred că aşa e normal pentru că trebuie să existe o cooperare loiala între instituţiile statului", consideră Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La întâlnire, care are loc la Palatul Cotroceni, participă preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, Cristina Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Victor Sebastian Costache, ministrul Sănătăţii, Marcel Ion Vela, ministrul Afacerilor Interne, şi Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

În cadrul intâlnirii va fi analizată situaţii din domeniile gestionate de miniştrii menţionaţi.

În ultimele zile, au avut loc mai multe întâlniri similare, miercuri şeful statului şi premierul întâlnindu-se cu ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, mnistrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că există un parteneriat cu şeful statului, acesta având acum cu cine să comunice şi cui să-i transmită propriile puncte de vedere.

"Practic, preşedintele are în sfârşit un partener de guvernare (...) pe lângă întâlnirile şi dezbaterile pe care le-am avut, acum am zis să facem o întâlnire cu fiecare ministru, pe rând, ca să analizăm situaţia la zi, care sunt marile probleme, blocaje, lucrurile care ar putea să genereze eventuale crize, eventuale situaţii care trebuie abordate în mod preventiv şi evident discutăm şi de posibile soluţii. Sunt discuţii extrem de utile, extrem de folositoare şi eu cred că aşa e normal pentru că trebuie să existe o cooperare loiala între instituţiile statului", a afirmat Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.