Preşedintele Klaus Iohannis participă sâmbătă, la Cincu, în judeţul Braşov, la Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului “Getica Saber” din cadrul Saber Guardian 2017, la care sunt prezenţi aproximativ 5.000 de militari din şase ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Militarii vor prezenta o demonstraţie dinamică a unui exerciţiu de tragere, care va include focuri de aviaţie şi artilerie, desfăşurate în sprijinul unităţilor blindate terestre care apără zona împotriva unei ameninţări, potrivit MApN.

Principalele structuri care participă la exerciţiul “Getica Saber” provin din Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), respectiv Divizia 1 Cavalerie/Artilerie şi Brigada 3 Blindate din cadrul Diviziei 4 Infanterie şi din Forţele Terestre Române, respectiv Comandamentul Diviziei 2 Infanterie ”Getica”, Brigada 8 LAROM ”Alexandru Ioan Cuza” şi Brigada 282 Infanterie Mecanizată ”Unirea Principatelor”.

La finalul activităţii, va avea loc ceremonia de activare a comandamentului Brigăzii Multinaţionale Sud-Est (MN BDE-SE), care se află în coordonarea Comandamentului Multinaţional de Divizie (MND-SE HQ) şi reprezintă una dintre măsurile luate în urma Summit-ului NATO de la Varşovia pentru întărirea prezenţei aliate înaintate pe segmentul sudic al flancului estic al Alianţei.

Saber Guardian 17 este planificat de către Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) şi este condus de Forţele Terestre ale Statelor Unite în Europa (USAREUR). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.