Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe secretarul de stat american Antony Blinken, şeful statului arătând că acesta a ales ”un moment perfect” pentru a face această vizită, ţinând cont de războiul din Ucraina dar şi pentru că trebuie luate decizii dificile şi importante, în cadrul NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului a afirmat că este o plăcere să îl primească pe oficialul american şi că este ”un moment perfect” pentru a face această vizită, ţinând cont de războiul din Ucraina dar şi pentru că trebuie luate decizii dificile şi importante, în cadrul NATO.

”Avem de asemenea de discutat aspecte bilaterale”, a mai spus Klaus Iohannis.

Antony Blinken a afirmat că a fost prezent la Cotroceni şi alături de Joe Biden, în urmă cu mai mulţi ani şi a amintit parteneriatul strategic dintre cele două ţări care s-a dezvoltat de-a lungul timpului, de la semnarea lui, de către preşedinţii Bill Clinton şi Emil Constantinescu.

Secretarul general al SUA a mai spus că sunt multe lucruri urgente de discutat, bilaterale şi globale. ”Suntem recunoscători să avem în România un aliat atât de puternic şi un partener”, a mai spus Blinken în cadrul întâlnirii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.